Κέρδισε την πρόκριση, να «κερδίσει» ξανά και τον κόσμο!

Γιώργος Ζαΐρης10 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία από κάθε άποψη πρόκριση. Μια πρόκριση που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συνοδευτεί από το «ε και; Την Λίνκολν κέρδισε…». Αυτή είναι μια απαξιωτική ανάγνωση. Γιατί τον Φεβρουάριο όταν θα παίζει τους δυο επόμενους ευρωπαϊκούς αγώνες του, όλοι θα περιμένουν να δουν την ομάδα και θα εύχονται να προχωρά στην Ευρώπη. 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν με τη χθεσινή του πρόκριση έμεινε ζωντανός σε έναν στόχο που είχε θέσει από την αρχή της χρονιάς και αυτό κανείς δεν μπορεί να το απαξιώσει. Μπορεί να μην θέλει να πανηγυρίσει (και αυτό φυσικά το δέχομαι) αλλά είναι άδικο να το απαξιώσει. 

Δεν εξετάζω τα χρήματα, κοντά στα 5.100.000 ευρώ που πήρε από την παρουσία του στη φάση των ομίλων. Μπορώ και αυτό όμως να το βάλω ως κέρδος αν σκεφτώ πως πριν από δυο χρόνια, μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Αμπέλ Φερέιρα έγινε ο πρώτος προπονητής επί εποχής Σαββίδη που δεν είδε ούτε μια μεταγραφή επειδή υπήρχε το financial fair play. Δεν θέλω να αναλύσω το χθεσινό ματς. Απλά είναι ξεκάθαρο πως ναι ο ΠΑΟΚ πήρε χθες την πρόκριση αλλά πλέον το μεγάλο του στοίχημα είναι να κερδίσει ξανά τον σεβασμό του κόσμου.

 Όταν η ομάδα ΠΡΙΝ από την έναρξη του αγώνα βγαίνει για την προθέρμανση στην άδεια Τούμπα και ακούει το «βαριά βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα…» υπάρχει πρόβλημα. Υπερβολική αντίδραση; Αδικη; Διαλέξτε εσείς ότι θέλετε. Αλλά πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της ομάδας, είτε αυτοί βρίσκονται στα γραφεία είτε στα αποδυτήρια. Να σκύψουν το κεφάλι, να δουλέψουν και να κερδίσουν ξανά τον σεβασμό του κόσμου.

 Όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Πλέον ο ΠΑΟΚ μέχρι τον Φεβρουάριο δεν μπορεί να επικαλείται δικαιολογία φορτωμένου προγράμματος. Ανεξάρτητα του αν είναι στο -13 οφείλει να κάνει σερί νικών. Αυτό περιμένει ο κόσμος. Και αυτό ουσιαστικά ζήτησε χθες έστω και με τον ακραίο τρόπο και αναφέρομαι στα συνθήματα όταν η ομάδα βγήκε για προθέρμανση. Μήνυμα φυσικά έστειλε και η άδεια Τούμπα. Νομίζω ότι χθες τα εισιτήρια ήταν 4.910 σε ευρωπαϊκό ματς του ΠΑΟΚ όπου κρίνονταν ένας στόχος και δεν ήταν αδιάφορο ματς. Άλλο ένα μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΠΑΕ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.