Κέρδισε πράγματα ο Άρης, δεν ήταν, όμως, αγώνας-crash test για την πρεμιέρα του β’ γύρου

Βασίλης Μάστορας05 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αρης κατάφερε χθες, στο τέλος να ισοφαρίσει την Πρωταθλήτρια Ισραήλ Μακάμπι Χαϊάφα κι έτσι να πάρει μέρος από τις εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο για τους «κίτρινους» από τον φιλικό αγώνα. Αλλα πράγματα ενδιέφεραν τον Πάρντιου και λογικά απ’ όσα είδε στα 90 λεπτά, θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποίηση. 

Μπορεί να μην αποτελεί crash test για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος, αλλά υπήρξαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα τα οποία αφού τα επεξεργαστεί θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει ο Αγγλος προπονητής. Εχει και την εμπειρία και τον χρόνο.

Ο αγώνας δεν μπορεί να θεωρηθεί crash test γιατί ο Αρης είχε πολλές απουσίες. Οντουμπάτζο, Εμπακατά, Ενκουλού και Ετέμπο ήταν για διάφορους λόγους εκτός, όπως και ο Μαντσίνι που παρακολούθησε τον αγώνα με πολιτικά.

Οι απουσίες, κυρίως παικτών που αγωνίζονται στην άμυνα, υποχρέωσαν τον Πάρντιου να ξεκινήσει τον αγώνα με 3-5-2 και τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς-Πίρσμαν τριάδα πίσω. Ο Νταμπό ήταν ο μοναδικός καθαρόαιμος ανασταλτικός μέσος και οι Ματέο Γκαρσία, Εντουιν Ροντρίγκες οι εσωτερικοί μέσοι.

Το σχήμα όμως δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε και υπολόγισε ο Πάρντιου. Οι Ισραηλινοί κατάφεραν να προηγηθούν εκμεταλλευόμενοι ένα τραγικό λάθος του Καμάτσο κι αυτή ήταν η αφετηρία για να αλλάξει ο προπονητής του Αρη τον σχηματισμό σε 5-4-1. Η αλλαγή ωφέλησε τον Αρη. Πήρε μέτρα στο γήπεδο, έκλεισε τους χώρους και αφαίρεσε από τη Μακάμπι το δικαίωμα να φτάνει εύκολα στην περιοχή του Σιαμπάνη. Αποτέλεσμα; Οι «κίτρινοι» να δημιουργήσουν εννέα τελικές στο α’ ημίχρονο και να έχουν δύο δοκάρια. Το ένα ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τον Πάλμα, που επιβεβαίωσε την ποιότητα του στις στημένες μπάλες και ένα με τον Ματέο Γκαρσία.

Οι Ισραηλινή, που ποιοτικά ήταν ένα κλικ καλύτεροι από τον Αρη, κατάφεραν στο β’ ημίχρονο να αξιοποιήσουν μία από τις τέσσερις τελικές που δημιούργησαν. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Αρης δεν θα μπορούσε να αντιδράσει, οι «κίτρινοι» «απάντησαν». Κι έτσι μ’ ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς που πέτυχε ο Ντουκουρέ και ένα πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Πάλμα στις καθυστερήσεις κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Ο Αρης σ’ έναν ακόμη αγώνα έδειξε ότι δεν έχει χάσει τον βηματισμό του μεσοεπιθετικά. Δημιούργησε συνολικά 21 τελικές, κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, είχε την κατοχή της και ήταν απειλητικός.

Ο Πάλμα πρόσθεσε ακόμη μία καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και ο συμπατριώτης του Ροντρίγκεζ, τηρουμένων των δεδομένων, είχε θετική παρουσία.

Υπάρχουν όμως και ακόμη δύο στοιχεία που προσφέρουν ικανοποίηση. Η αγωνιστική παρουσία του Ματέο Γκαρσία και του αντικαταστάτη του, Ντουκουρέ. Ο Αργεντινός έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι κι ότι έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του. Εντυπωσιακότερη επιστροφή, μετά από δύο μήνες δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Ντουκουρέ. Οσο χρόνο αγωνίστηκε είχε καλά πατήματα και πέτυχε ένα γκολ όνειρο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το πρόσημο για τον Αρη στον χθεσινό αγώνα είναι θετικό, όπως θετικό είναι και στον σκοπό για τον οποίο έγινε το φιλικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.