Καζίας: «1.500 οικογένειες περιμένουν πότε θα ανοίξει το ποδόσφαιρο»

Metrosport Team12 Δεκεμβρίου 2020

Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Τάσος Καζίας, περιέγραψε μέσω του Metropolis 95.5 την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών, αλλά και τις ευθύνες του ΠΣΑΠ. «Το ποδόσφαιρο ναι μεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, αλλά είναι και μία νότα αισιοδοξίας. Σε κάθε ΠΑΕ είναι κατά μέσο όρο περίπου 35 οικογένειες. Είναι 30-32 ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες, δηλαδή περίπου 1.500 οικογένειες που περιμένουν πότε θα ανοίξει και πάλι το ποδόσφαιρο για να αποκτήσει ο ποδοσφαιριστής υπεραξία αγωνιζόμενος. Δεν είναι όπως ο υπάλληλος» είπε αρχικά και συνέχισε:  

«Οι πρόεδροι προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, να έχουμε καλά τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο. Μιλάμε για 8-9 μήνες απραξίας. Δεν υπάρχει χώρα που να μην παίζει η Β' και η Γ΄Εθνική. Δεν τους αρκεί τους ποδοσφαιριστές το επίδομα που θα πάρουν από την ομάδα. Για να εξελιχθούν πρέπει να παίζουν. Ξέραμε ότι δεν θα υπήρχε κόσμος στα γήπεδα, αλλά υπήρχαν συμφωνίες που σταμάτησαν για τα τηλεοπτικά και με χορηγούς. Γι' αυτά θα έπρεπε να πιέσουν οι μεγάλες ομάδες. Μας ενόχλησε η πρόταση του ΟΦΗ με τον τρόπο που έγινε. Και εμείς κάναμε ενέργειες για να δοθούν χρήματα από την UEFA. Αυτά δεν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό πέρα από τις ακαδημίες. Είναι θετική η σκέψη του ΟΦΗ, αλλά να λέμε κάτι που είναι εφικτό να γίνει».  

Τόνισε, ακόμη, ότι: «Οι παίκτες οι δικοί μας θα παίξουν αργότερα στις παραπάνω κατηγορίες. Ένα είναι το ποδόσφαιρο, ένα είναι το προϊόν. Έρχομαι και στον ΠΣΑΠ που θα έπρεπε να το διαχειριστεί εντελώς διαφορετικά. Δεν νομίζω ότι έχει πρώτης και δεύτερης κατηγορίας τα μέλη. Νομίζω ότι δεν είναι έτσι. Θα μπορούσε ο ΟΦΗ να κάνει την πρόταση να μην παίξουμε για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας. Είναι λάθος σκεπτικό να λέμε ότι η μία ΠΑΕ θα βοηθήσει την άλλη. Ο ΠΣΑΠ, από την πλευρά του, πρέπει να πιέσει όχι προς την οικονομική κατεύθυνση. Από την στιγμή που είναι συμφωνημένο να ακολουθηθεί πρωτόκολλο το να συζητάμε αν ξεκινήσουμε ή όχι είναι ουτοπικό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.