«Καυτή» πρωταγωνίστρια τηλεριάλιτι ζητά ποινικοποίηση της απειλής για «revenge porn»

Metrosport Team25 Σεπτεμβρίου 2020

Απανωτά είναι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα δημοσιοποίησης ροζ βίντεο. Η πρωταγωνίστρια τηλεριάλιτι στη Βρετανία, Ζάρα ΜακΝτέρμοτ, που υπήρξε θύμα «revenge porn», ανέλαβε δράση προτρέποντας τη βρετανική κυβέρνηση να εισαγάγει νόμο που θα καθιστά έγκλημα την απειλή της δημοσιοποίησης προσωπικών στιγμών σε βίντεο ή φωτογραφίες.  

«Υπήρξα θύμα ριβέντζ πορν δύο φορές… και ήταν ένα από τα πιο φρικιαστικά πράγματα που μου έχουν ποτέ συμβεί», είπε η Ζάρα ΜακΝτέρμοτ, μια πρώην κοινοβουλευτική βοηθός που έγινε γνωστή μετά την εμφάνισή της στο τηλεριάλιτι Love Island.  

«Το να απειλείς με μια εγκληματική ενέργεια είναι εξίσου σημαντικό με το να προβαίνεις σ' αυτήν… και πραγματικά πιστεύω ότι (η κυβέρνηση) θα πρέπει να το λάβει αυτό υπόψιν της και να ακούσει πραγματικά τις φωνές των θυμάτων», σημείωσε η ΜακΝτέρμοτ μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.  

Αν και η δημοσιοποίηση φωτογραφιών ή βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο χωρίς συναίνεση αποτελεί έγκλημα, που τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 χρόνια, η απειλή του να κάνει κανείς κάτι τέτοιο δεν είναι.  

Η Ζάρα ΜακΝτέρμοτ, η οποία λέει ότι έχει ακούσει από πολλές γυναίκες παρόμοιες ιστορίες με τις δικές της, συμμετείχε σε μια κινητοποίηση έξω από το κοινοβούλιο της Βρετανίας σήμερα με αίτημα να καταστούν έγκλημα τέτοιου είδους απειλές, στο πλαίσιο ενός πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για την ενδοοικογενειακή βία.

View this post on Instagram

?

A post shared by Zara McDermott (@zara_mcdermott) on

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.