Καυτά φαβορί και άσοι γοήτρου

Θανάσης Κυλώνης26 Αυγούστου 2021

Απόψε ολοκληρώνεται η προκριματική φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τις ρεβάνς των πλέι οφ σε Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, αρκετές ομάδες έχουν εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στους ομίλους μετά τις ευρείες νίκες τους στα πρώτα ματς, μία εξ αυτών είναι και ο Ολυμπιακός χάρη στο 3-0 επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Ακόμα πιο άνετος είναι ο Ερυθρός Αστέρας μετά το 4-0 επί της Κλουζ στο Βελιγράδι. Θα κυνηγήσω τον άσο των πρωταθλητών Ρουμανίας που αγγίζει το 3.00, σίγουρα θέλουν μια νίκη γοήτρου απέναντι στους Σέρβους, που θα τους βοηθήσει και στο UEFA Ranking ενόψει της κλήρωσης των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ, όπου θα συνεχίσουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Θυμίζω ότι ο Αστέρας έχασε και στο Καζακστάν από την Καϊράτ Αλμάτι και στη Μολδαβία από την Σέριφ.

Σε τιμές φαβορί, κρατάω τον άσο της Αντβέρπ (1.60), που με ασιατικό χάντικαπ -1 πάει στο 2.00. Θέλει νίκη τουλάχιστον με 2 γκολ διαφορά μετά το 4-2 της Κύπρου, η Ομόνοια και στις δύο φετινές ευρωπαϊκές της εξόδους έχασε από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ (2-0) και από την Φλόρα Ταλίν στην Εσθονία (2-1). Και σήμερα θα έχει 3 βασικούς απόντες.

Στο Κόνφερενς Λιγκ, μια από τις αρκετές πιθανές παρατάσεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα της Πέμπτης, είναι και το Ριέκα-ΠΑΟΚ. Δεν θα μπλέξω με σημείο, κρατάω το g/g στο 1.90. Οι Κροάτες με την επιστροφή του σκόρερ τους Ντρμιτς δυναμώνουν επιθετικά, ο «δικέφαλος» έχει μεγαλύτερες δυνατότητες και εμπειρία στην Ευρώπη, αλλά και χτυπητά κενά πίσω.

Ένα από τα ελάχιστα φαβορί που πληρώνουν ικανοποιητικά είναι η Ρίγα στο 2.30. Δεν κατάφερε να κερδίσει (1-1) στη Λετονία την άσημη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ, αλλά και στον προηγούμενο γύρο είχε πέσει θύμα έκπληξης στο πρώτο εντός έδρας ματς με την Χιμπέρνιανς της Μάλτας, την οποία κέρδισε στη ρεβάνς. Έχει την ευρωπαϊκή εμπειρία για να το ξανακάνει, θυμίζω ότι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είχε κοντράρει στα ίσα τη Μάλμε του Τσόλακ.

Σημείο που αξίζει το ρίσκο του και σηκώνει κάλυψη είτε με διπλή ευκαιρία είτε με Draw No Bet, είναι ο άσος γοήτρου της Ελφσμποργκ στο 4.50. Δυνατοί στην έδρα τους οι Σουηδοί, σίγουρα θέλουν μια άτυπη ρεβάνς για τη συντριβή τους με 5-0 στην Ολλανδία. Η Φέγενορντ παίζει στην Ουτρέχτη την Κυριακή και θα ξεκουράσει βασικούς.

Από τα καυτά φαβορί που ψάχνουν ανατροπή, η Τότεναμ είναι η πιο ξεκάθαρη επιλογή. Αυτή τη φορά ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο θα βάλει βασικούς (και ο Κέιν θα παίξει) θέλοντας νίκη με 2 τουλάχιστον γκολ διαφορά απέναντι στην Πάσος Φερέιρα, μετά το 1-0 της Πορτογαλίας. Μιλάμε για το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου (μαζί με τη Ρόμα), φαντάζει απίθανο να μείνει εκτός Ευρώπης τόσο νωρίς. Ο άσος με ασιατικό χάντικαπ -2 (αν κερδίσει με 2 γκολ διαφορά πάει μονάδα) «νοστιμέυει» στο 1.80.

ΤΡΙΑΔΑ ΦΑΒΟΡΙ
ΛΙΝΚΟΛΝ – ΡΙΓΑ 2
ΤΟΤΕΝΑΜ – ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ 1 (-2 ασιατικό χάντικαπ)
ΑΝΤΒΕΡΠ – ΟΜΟΝΟΙΑ 1

ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ (ΜΟΝΑ)

ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ 1 DNB
ΚΛΟΥΖ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 1


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.