Καύσιμα: Γιατί έρχονται αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές

Metrosport Team28 Σεπτεμβρίου 2022

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης καθώς, παρόλο που υπήρχαν πληροφορίες για το αντίθετο, εν τέλει φαίνεται πως από την 1η Οκτώβρη τελειώνει η ισχύς της.

Εδώ και μήνες τρέχει η επιδότηση στην αντλία για το diesel κίνησης. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφάσισε να πριμοδοτήσει τον προϋπολογισμό για τη θέρμανση και όχι για τα καύσιμα.

Για το fuel pass υπήρξαν δύο κύκλοι πληρωμών ενώ υπάρχει μέχρι σήμερα και επιδότηση στην αντλία ύψους 0,15 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης, η οποία όμως θα σταματήσει να υφίσταται.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου κίνησης να εκτοξευτεί πάνω από αυτή της απλής αμόλυβδης και σε πολλές περιοχές να ξεπεράσει και τα δύο ευρώ.

Ήδη σύμφωνα με την ενημέρωση του fuelprices.gr του υπουργείου Ανάπτυξης, η τιμής του πετρελαίου κίνησης φτάνει στα 1,821 ευρώ κατά μέσο όρο, συνυπολογιζόμενης και της επιδότησης στην αντλία.

Την ίδια στιγμή η τιμή της αμόλυβδης φτάνει πανελλαδικά το 1,950 ευρώ κατά μέσω όρο.

Πότε ξεκινάει η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Στις 15 Οκτωβρίου με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει και η επιδότηση του προϊόντος με 0,25 ευρώ ανά λίτρο απευθείας στην αντλία

Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης εντάχθηκε σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η οποία περιλαμβάνει και κάποια άλλα από τα μέτρα στήριξης όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, οι εξαιρέσεις από την υποχρέωση της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος και η αύξηση του στεγαστικού επιδόματος των φοιτητών.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.