Κατσαρός: «Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί προπονητές και ποδοσφαιριστές εργάζονται στην Κύπρο»

Metrosport Team16 Δεκεμβρίου 2021

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΥΛΟΣ ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ

Ο Ελληνας προπονητής Γιάννης Κατσαρός μιλάει στο metrosport.gr για την επιλογή του να εργαστεί στο Κυπριακό Πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας για λογαριασμό του Ερμή Αραδίππου, τις συνθήκες εργασίας στη Μεγαλόνησο και τον Βαλακάρι της Πάφου, που ψάχτηκε ο ΠΑΟΚ.

Η ελληνική παροικία προπονητών μεγαλώνει στην Κύπρο. Το πρώτο βήμα έκανε ο Γιώργος Πετράκης, ο οποίος εργάζεται στην πρώτη κατηγορία με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Στην Β’ Εθνική δούλεψε φέτος και ο Σπύρος Μπαξεβάνος, ο οποίος ήταν στην Ομόνοια Αραδίππου, ενώ πριν μερικές μέρες ανέλαβε την ΑΕ Λεμέσου ο Σάββας Παντελίδης.

Ο Γιάννης Κατσαρός πήγε το καλοκαίρι στην Κύπρο ως βοηθός του και εν συνεχεία, μετά τη φυγή του δεύτερου Νίκος Ανδρονίκου, του δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψει ως πρώτος προπονητής στον Ερμή. Ο ίδιος μιλώντας στο metrosport.gr κάνει ειδική αναφορά στο επίπεδο της Β’ Εθνικής, τον στόχο της ομάδας του αλλά και αν πρέπει οι Ελληνικές ομάδες να ψαχτούν στην Κυπριακή αγορά.

Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Κατσαρού πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία, βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από την Ενωση Παραλιμνίου (στο -4) και επιθυμεί την άμεση επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του Κυπριακού ποδοσφαίρου.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κατσαρού:

-Ποιο είναι το επίπεδο της Β’ Εθνικής της Κύπρου;

«Είναι ιδιαίτερο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και πολύ υψηλού επιπέδου. Αυτό φαίνεται κάθε εβδομάδα από τα αποτελέσματα των αγώνων που είναι όλα ρευστά. από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στα ρόστερ των περισσότερων ομάδων, από τα budget που έχουν οι ομάδες και από το ότι συμμετέχουν ιστορικές ομάδες με δυναμική όπως η ομάδα μου ο Ερμής Αραδίππου, η Σαλαμίνα, το Παραλίμνι, η Αλκή και άλλες πολλές ομάδες».

-Ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας στον Ερμή και ποιος ο στόχος της ομάδας;

«Η ομάδα στην οποία εργάζομαι αυτή την στιγμή είναι όπως είπα και πριν από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Με αυτό το δεδομένο συν και ότι το budget του καλοκαιριού ήταν τέτοιο ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ρόστερ αυτομάτως οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες .Πριν από λίγα χρόνια έφτασε στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας της καθώς αγωνίστηκε στην Ευρώπη για τον θεσμό του Europa League. Οι συνθήκες εργασίες είναι κάτι παραπάνω από καλές και το club προσπαθεί να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος πως ξεκάθαρος στόχος μας είναι η άμεση επιστροφή στην μεγαλύτερη κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου».

-Τι άλλαξε στον Ερμή από την στιγμή που αναλάβετε πρώτος προπονητής και η ομάδα πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία;

«Η αλήθεια είναι ότι εδώ και δυόμιση μήνες πραγματοποιούμε εξαιρετική πορεία αν αναλογιστούμε ότι στους 8 αγώνες που έχουμε δώσει έχουμε 2 ισοπαλίες και 6 νίκες. Εχουμε προσπαθήσει και μέχρι ένα σημείο τα έχουμε καταφέρει. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα αλλά πολύ περισσότερο η εικόνα που παρουσιάζουμε ως ομάδα. Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε περάσει στην ομάδα στοιχεία στην που θέλουμε. Δηλαδή, το να ορίζουμε εμείς τον ρυθμό του αγώνα, να έχουμε στην κατοχή, με ουσία και όχι απλά την περισσότερη ώρα του αγώνα την μπάλα στα πόδια μας. Να προσπαθούμε να επανακτήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα την μπάλα όταν την χάσουμε. Γενικότερα, μέσα από την διαδικασία του να χρησιμοποιούμε όλες τις αρχές που απαιτεί το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά και που χρειάζεται μια ομάδα για να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο. Να παίρνουμε και τα αποτελέσματα που είναι η πεμπτουσία του κάθε αγώνα. Άλλωστε όλα αυτά τα που ζητάμε είναι στοιχεία που αρέσουν στους ποδοσφαιριστές και ευχαριστιούνται την κάθε στιγμή του αγώνα».


-Ο ΠΑΟΚ είχε «ψαχτεί» σύμφωνα με δημοσιεύματα για τον Βαλακάρι της Πάφου, έχετε εικόνα για τον ποδοσφαιριστή;

«Ναι, έχω εικόνα για τον Βαλακάρι γιατί έχει τύχει να παρακολουθήσω αρκετά παιχνίδια της Πάφου, είτε τηλεοπτικά, είτε και από κοντά σε κάποιο γήπεδο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε μια πολύ καλή ηλικία, έχοντας δείξει πολύ καλά στοιχεία, είτε με την μπάλα στα πόδια, είτε όταν κινείται χωρίς αυτήν. Μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τον Σέντερ φορ αλλά και σαν δεύτερος επιθετικός. Η ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια είναι από τα μεγαλύτερα προσόντα που έχει. Επίσης έχει πολύ καλή επαφή με την αντίπαλη εστία έχοντας σκοράρει αρκετές φορές».

-Υπάρχει ταλέντο στην Κύπρο και αν μπορούν οι ελληνικές ομάδες να κάνουν μπάσιμο στην αγορά της μεγαλονήσου;

«Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που μεγάλη άνεση θα μπορούσαν να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Εκτός των λεγόμενων μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα, που εκεί είναι αρκετά δύσκολο για τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να βρεθούν, όμως σίγουρα οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα μπορούσε να έχει στο ρόστερ πολλούς ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο κυπριακό ποδόσφαιρο».

-Αρκετοί προπονητές από την Ελλάδα επέλεξαν να εργαστούν φέτος στην Κύπρο, τι πιστεύετε ότι έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας;

«Το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει κάνει βήματα προόδου και αυτό είναι ξεκάθαρο. Υπάρχει οργάνωση, πολύ καλές γηπεδικές εγκαταστάσεις στις δυο κορυφαίες κατηγορίες αλλά και καλές συνθήκες για να δουλέψει ένας προπονητής. Δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα ή και συναδέλφους προπονητές να επιλέγουν να εργαστούν στην Κύπρο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.