Κάτω από το χάλι… χαλί (της Τούμπας)!

Αρις Νικολάκης14 Σεπτεμβρίου 2021

Να μας συμπαθούν όσοι συνάδελφοι (ανάμεσα τους και καλοί…) υιοθετούν τα περί αγωνιστικού χώρου της Τούμπας. Τα υιοθετούν ως αιτία της ήττας του ΠΑΟΚ. Δε λέμε πως είναι χαλί αλλά… Δε θεωρούμε πως αυτός είναι αιτία για την οποία ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ. Και δεν κρύβουμε την πραγματική αιτία της ήττας κάτω από το χάλι χαλί (της Τούμπας)!

Εδώ πάντως, απορούμε.: Την Κυριακή το βράδυ είδε ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας; Τι έκανε, όταν (όποτε… Πριν της Κυριακής το βράδυ) τον είδε; Πως διαχειρίσθηκε αυτό το πρόβλημα; Καθώς είναι πρόβλημα. Δε λέμε.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς και με σεβασμό σε όσους διαφωνούν… Δεν θεωρούμε αιτία της ήττας τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας! Ποια ή ποιες θεωρούμε αιτίες; Κατ’ αρχήν τη μέτρια φυσική κατάσταση του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν λίγα κάποια κουρασμένα παλικάρια! Μετά την κάτω του μετρίου ψυχολογία. Την έλλειψη διαυγούς σκέψης και στην επίθεση και στην άμυνα. Στη συνέχεια τις λαθεμένες επιλογές (εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν…) του Ρουμάνου προπονητή για την αρχική ενδεκάδα. Και τελικά, την κάτω του μετρίου απόδοση παικτών του. Με τον Ζϊβκο Ζίβκοβιτς να ξύνει τον πάτο της. Αν κι ήταν ο ωραίος μέχρι το 86ο λεπτό, έγινε ο μοιραίος μετά…

Όλες αυτές οι αιτίες είναι στοιχεία ενός συνόλου, το οποίο αφορά την έλλειψη μεταγραφικής ενίσχυσης. Αυτή είναι κι αυτή θα είναι η αιτία αποτυχημένων αποτελεσμάτων του Κυπελλούχου. Αυτή είναι η εντύπωση μας σήμερα. Δεν είμαστε προπονητές. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο της εντύπωσης μας. Δεν βλέπουμε, όσα βλέπει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και θεωρεί πως με αυτό το ρόστερ – με την προσθήκη Ίνγκι Ίνγκασον, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ομάρ Ελ Καντουρί και Νέλσον Ολιβέιρα, σε βάθος, σε πολύ βάθος χρόνου - θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ. Δεν βλέπουμε κι όσα βλέπει ο Ρουμάνος στον Σίντζι Καγκάβα. Δε συμμεριζόμαστε και την πλατιά σιγουριά του για Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Ζίβκο Ζίβκοβιτς αλλά… Σεβόμαστε την δική του γνώση περί του ΠΑΟΚ! Κι αυτή φυσικά, δοκιμάζεται σε κάθε αγώνα. Κρίνεται. Σχολιάζεται!

Η δοκιμή, η κρίση κι ο σχολιασμός της γνώσης του Ραζβάν Λουτσέσκου περί του ΠΑΟΚ από τον κόσμο του, δεν ωφελεί μήτε τον ίδιο, μήτε την ομάδα του. Όταν μάλιστα, όλα αυτά γίνονται υπό καθεστώς οργής κι αγανάκτησης για την ήττα. Αντίθετα βλάπτουν σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ ως συνόλου ομάδας. Από την άλλη πάντως, δεν μπορεί να σιωπά ο κόσμος. Έχει μάτια και βλέπει. Αυτιά κι ακούει. Δεν μπορεί ενώ έχει και στόμα να σιωπά. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα.

Στα χέρια λοιπόν, προπονητών και παικτών του Κυπελλούχου είναι πλέον, η μπάλα της… εμπιστοσύνης του κόσμου τους. Με αυτήν ευστοχώντας τον κερδίζουν κι αστοχώντας τον χάνουν. Τόσο απλά.

Για όλα αυτά είναι απαραίτητη η ψυχραιμία στους παροικούντες την Τούμπα. Δίχως αυτήν δεν αναστρέφεται η κατάσταση. Είναι αναστρέψιμη, βλέπετε. Ακόμη και με αυτό το ρόστερ – όταν αποδίδει άνω του μετρίου – εκατό φορές να παίξει με τα Γιάννινα, μία δε θα ηττηθεί. Όταν όμως, αυτό το ρόστερ αποδίδει κάτω του μετρίου κι ανάλογη κάτω του μετρίου είναι η διαχείριση του… Ε, τότε η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη.

Δίχως τούτο, να σημαίνει πως αφήνουμε στην άκρη των δεδομένων του ΠΑΟΚ την έλλειψη μεταγραφικής ενίσχυσης. Όσο υφίσταται αυτή η έλλειψη θα είναι στη μέση τους…

Κι ουδόλως τελικά, ωφελεί η ανάληψη ευθυνών μετά από αποτυχία. Ωφελεί η ανταπόκριση σε αυτές πριν! Σαφές;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.