Κάτι πάνε να σώσουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, αλλά δεν φτάνουν οι δυο τους μόνο...

Δημήτρης Κανελλάκης02 Οκτωβρίου 2021

Πάει να πάρει λίγο τα πάνω του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αν τα είχε καταφέρει και ο ΠΑΟΚ προχθές, αν είχε νικήσει την Σλόβαν, τότε θα ήταν μια χαρά τα πράγματα, τηρουμένων των αναλογιών, βεβαίως, και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια για το ποδόσφαιρο μας στη βαθμολογία της UEFA.

Αφορμής δοθείσης, θέλω να επαναλάβω την πάγια θέση μου: θεωρώ αδιανόητο οι ελληνικές ομάδες -ή κάποιες, τέλος πάντων, απ' αυτές- να μην έχουν ως κορυφαία προτεραιότητα την πρόκρισή τους στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία τους.

Είναι ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και απολύτως ενδεικτικό του πολύ χαμηλού επιπέδου του πρωταθλήματός μας και της παντελούς έλλειψης σοβαρού ανταγωνισμού.

Έστω και έτσι, όμως, οι μεγάλες ομάδες, αυτές που τερματίζουν σε θέσεις που τους δίνουν το δικαίωμα να μπούνε στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, είναι ασυγχώρητο να μην εμφανίζονται όσο προετοιμασμένες θα έπρεπε ώστε να έχουν πολύ αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους, ώστε να αποφεύγουν εξευτελιστικούς αποκλεισμούς. Οπως, δηλαδή, αυτούς που ζήσαμε αυτό το καλοκαίρι, με τον Άρη και την ΑΕΚ.

Η δικαιολογία ότι τα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν οι αντίπαλοί μας ξεκινάνε νωρίτερα από το δικό μας, δεν πείθει κανέναν, πλέον. Είναι μια καραμέλα που έχει λιώσει. Ειδικά από την στιγμή που, αντί να φροντίσουμε ώστε να ξεκινάει και το δικό μας πρωτάθλημα λίγο νωρίτερα, εμείς πηγαίνουμε όλο και πιο αργά την έναρξή του, αφού διάφορα θέματα που θα έπρεπε να είναι λυμένα από το Μάιο-Ιούνιο, η Super League τα αφήνει να σέρνονται και τρέχει να τα λύσει στα τέλη Αυγούστου.

Αν το ποδόσφαιρό μας δεν αποφασίσει να λειτουργεί σε ένα πλαίσιο ξεκάθαρων κανόνων, συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και σχεδιασμών που δεν θα ανατρέπονται επειδή η κάθε ομάδα κοιτάζει τα δικά της συμφέροντα και αδιαφορεί για την κοινή προσπάθεια, θα είμαστε με την ελπίδα ότι μία, άντε δύο ομάδες θα προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά την σημαία, να κάνουν νίκες, να δώσουν βαθμούς και να βελτιώσουν την θέση της Ελλάδας στην UEFA.

Δεν φτάνουν, όμως, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορούν μόνες τους να το σηκώσουν αυτό το βάρος, ούτε μπορούν να υπογράψουν κανένα συμβόλαιο ότι θα μπαίνουν στους ομίλους και θα ξεκινάνε έτσι εντυπωσιακά όπως ξεκίνησε φέτος ο Ολυμπιακός, ή αρκετά καλά όπως ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.