Κατέρριψε το ρεκόρ του Μίλερ ο Λεβαντόφσκι, υποβιβάστηκε η Βέρντερ, στα μπαράζ η Κολωνία

Δημήτρης Καλαϊτζής22 Μαΐου 2021

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της φετινής σεζόν της Μπουντεσλίγκα, καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ σκοραρίσματος που κρατούσε ο Γκερντ Μίλερ από τη σεζόν 1971-1972. Ο Πολωνός σούπερ σταρ έβαλε τον καλύτερο επίλογο στο τελευταίο ματς του Πρωταθλήματος, όπου η Μπάγερν διέλυσε με 5-2 την Άουγκσμπουργκ στο Μόναχο. Βραβεύτηκαν πριν την αναμέτρηση οι Φλικ, Μπόατενγκ, Μαρτίνεθ και Αλάμπα.



Η Ουνιόν στη δεύτερή της παρουσία στα μεγάλα σαλόνια της Γερμανίας εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του Βερολίνου νίκησε με 2-1 την Λειψία και του χρόνου θα αγωνίζεται στο Europa Conference League.

Στη δεύτερη κατηγορία της χώρας υποβιβάστηκε η Βέρντερ Βρέμης μετά την ήττα της με 2-4 από την Γκλάντμπαχ. Αντίθετα, η Κολωνία του Δημήτρη Λημνιού επικράτησε 1-0 της υποβιβασμένης Σάλκε και θα παίξει στα μπαράζ με την τρίτη της βαθμολογίας της Τσβάιτε Λίγκα.

Η Ντόρτμουντ στο τελευταίο παιχνίδι του Πίτσεκ με τη φανέλα των Βεστφαλών νίκησε 3-1 την Λεβερκούζεν.

Η Άιντραχτ κέρδισε 3-1 την Φράιμπουργκ, η Χόφενχαϊμ επιβλήθηκε 2-1 της Χέρτα, ενώ η Μάιντς έφυγε με το διπλό από την έδρα της Βόλφσμπουργκ (3-2).

Τέλος, η Αρμίνια Μπίλεφεντ νίκησε με 2-0 την Στουτγάρδη εκτός έδρας και παρέμεινε στην κατηγορία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.