Κατεργιαννάκης: «Μια μεγάλη δύναμη μας βοηθούσε σε κάθε παιχνίδι»

Metrosport Team04 Ιουλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Action Zone φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Φάνης Κατεργιαννάκης και μίλησε για τις στιγμές που έζησε ως μέλος της Εθνικής το 2004, όπου η γαλανόλευκη ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης!

Ο πρώην διεθνής πορτιέρε θυμήθηκε ιδιαίτερες στιγμές του «τρελού ταξιδιού» προς την κατάκτηση του τροπαίου, ενώ αναφέρθηκε και στη σημερινή ομάδα, στην οποία είναι προπονητής τερματοφυλάκων.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Με αρέσει να ακούω συνέχεια το γκολ του Χαριστέα. Ήμασταν αισιόδοξοι όταν φτάσαμε στον τελικό. Όλοι το θέλαμε, το πιστεύαμε και καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο. Σε κάθε παιχνίδι υπήρχε κάτι που μας βοηθούσε. Μια μεγάλη δύναμη. Ήμασταν το αουτσάιντερ στον θεσμό και πήγαμε στο τουρνουά διστακτικοί. Ο Ζαγοράκης μας έλεγε πριν αρχίσει το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήρθαμε για να μην ξεφτιλιστούμε. Ο Θόδωρος κρατούσε τα γένια και αυτό μας πήγε μέχρι τον τελικό. Στις συζητήσεις που κάναμε, ήταν αν χάσουμε, μόνο στα πέναλτι κι όχι στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Για το κλάμα του Ρονάλντο:

«Αυτό μου είχε μείνει και ποιος θα πίστευε που θα έφτανε μετά από 16 χρόνια ο Κριστιάνο. Βέβαια δεν ξεχνάω και το κλάμα του Εουσέμπιο».

«Οι Γάλλοι ήταν πιο υπερόπτες και γι΄ αυτό την πάτησαν. Ο Ρεχάγκελ πριν από κάθε παιχνίδι στην Πορτογαλία μας έλεγε και μια ιστορία μέσα από τη ζωή. Πριν από το ματς με τους Γάλλους μας μάζεψε όλους και άρχισε να μας μιλά για αυτοκίνητα. Στην αρχή δεν καταλαβαίναμε. Κάποια στιγμή άρχισε να μας μιλά για μια προσωπική του ιστορία. Μας έλεγε ότι όταν ακόμη ήταν προπονητής στη Βρέμη, το όνειρό του ήταν να αγοράσει μία Πόρσε. Κάποια στιγμή κατάφερα και την αγόρασα. Την γυάλιζα, την καθάριζα κάθε ημέρα και την πρόσεχα σαν τα μάτια μου. Δεν την έδινα πουθενά. Την οδηγούσα μόνο εγώ. Έπειτα από δύο χρόνια μου τη ζήτησε ένας Ανατολικογερμανός παίκτης που είχα στην ομάδα. Συγκεκριμένα με ρώτησε αν μπορεί να την κάνει μια βόλτα. Του έδωσα δύο ημέρες ρεπό και του έδωσα την Πόρσε να πάει να δει τους δικούς του στη Δρέσδη. Την είχα βαρεθεί πλέον. Ετσι είναι τώρα και οι Γάλλοι. Μπείτε μέσα και κάντε αυτό που ξέρετε».

Για την παρουσία του Φαν Σιπ στον πάγκο της Εθνικής:

«Ο κ. Φαν Σιπ έχει σημάδια εξαιρετικού ποδοσφαίρου κι αυτό φάνηκε στα τελευταία παιχνίδια. Είμαι πολύ αισιόδοξος με την παρουσία του στον πάγκο της γαλανόλευκης, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει μπάλα και είναι ομάδα ξανά».

Για τη μεταγραφή του Τσιλιγγίρη στον ΑΠΟΕΛ: «Δεν πρόλαβε να παίξει στον Άρη. Πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες στην Κύπρο για να δείξει το ταλέντο του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.