Κατεργιαννάκης: «Άμυνα και πάθος θα φέρουν τη νίκη»

Μάνος Χατζάκης12 Δεκεμβρίου 2020

Στη δύναμη, το σωστό διάβασμα του αντιπάλου και τη διάρκεια, που θα δείξουν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων θα κριθεί το ντέρμπι Αρη και ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στη “Μ” ο βετεράνος γκολκίπερ, Φάνης Κατεργιαννάκης, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τους “κιτρινόμαυρους”. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 μίλησε στη “Μ” και κατέθεσε την άποψή του για την κατάσταση του Θεού του Πολέμου, ενώ ειδική αναφορά σε έκανε στους Ακη Μάντζιο και Μάριο Σιαμπάνη.

“Η άμυνα φέρνει τις νίκες. Είναι ο νόμος του ποδοσφαίρου και στα ντέρμπι ισχύει το ίδιο. Οποια ομάδα έχει διάρκεια στην απόδοσή της και κρατήσει το μηδέν πίσω, θα αποκτήσει προβάδισμα για τη νίκη. Σε αρκετά παιχνίδια, είδαμε πως ο Αρης κινήθηκε στη λογική του 1-0 κι έτσι έφτασε στις πρώτες θέσεις. Διαθέτει δυνατούς μέσους, οι οποίοι πιέζουν ψηλά κι έτσι η ομάδα δέχεται λιγότερες επιθέσεις και οι αντίπαλοι δυσκολεύονται να πατήσουν στην περιοχή του”, είπε αρχικά ο προπονητής τερματοφυλάκων της εθνικής ομάδας και αναφέρθηκε στην κρισιμότητα λόγω της βαθμολογικής θέση των “αιωνίων”.

“Είναι ευχάριστο για τη Θεσσαλονίκη ότι φιλοξενεί ντέρμπι Αρη και ΠΑΟΚ, τη στιγμή που και οι δύο βρίσκονται στην πρώτη τριάδα. Δεν παίζει ρόλο, όμως, η βαθμολογία. Είναι ντέρμπι και είτε είσαι πρώτος, είτε τελευταίος, τα δίνεις όλα για να κερδίσεις. Δεν περιμένω τίποτα λιγότερο απ' αυτό”.

Σε ερώτηση για τα σημεία στα οποία θα κριθεί το ματς, ο Φάνης Κατεργιαννάκης υπογράμμισε: “Σημαντικό ρόλο θα παίξει η δύναμη, η αργή αναγνώριση του αντιπάλου και μετά όποιος... αντέξει. Επίσης, παίζει ρόλο η διαχείριση της πίεσης και των προσωπικοτήτων, όπως και οι αστάθμητοι παράγοντες στο ξεκίνημα. Είναι κρίμα, πάντως, που δεν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, αλλά ακόμη κι έτσι περιμένω τον Αρη να αγωνιστεί με μεγαλύτερο πάθος”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.