Κατεπειγόντως ανασύνταξη με ταχύρυθμες διαδικασίες

Δημήτρης Μπούζας11 Μαΐου 2022

Περιθώρια για περαιτέρω «εκτροπές» δεν υπάρχουν. Ο χρόνος και οι πιεστικές υποχρεώσεις απαιτούν σοβαρές και αποφασιστικές κινήσεις. Ένα άμεσο, σχεδόν αστραπιαίο και γενναίο ξεκαθάρισμα του θολού τοπίου, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με ένα μπαράζ αρνητικών αποτελεσμάτων και αντίστοιχων κακών εμφανίσεων. 

Το πως θα γινει αυτό; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήδη θα το έχουν σκεφτεί οι καθ ύλην αρμόδιοι. Σε πρόσφατο σχόλιο μας και αναφερόμενοι στη συγκεκριμένη αδιέξοδη (σχεδόν) κατάσταση, μιλήσαμε για μια τολμηρή αυτοκριτική και ανάληψη ευθυνών. Κάτι που ασφαλώς και δεν έγινε, από τη στιγμή που διαπιστώσαμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη, από εκείνους που ήδη έπρεπε να αναλάβουν το ποσοστό της ευθύνης που τους αναλογεί για το λάθος δρόμο που πήρε η ομάδα. 

Αφήνοντας το «χθες» και το «προχθες» και προχωρώντας στο «σήμερα» και στο «αύριο», επιβάλλεται να σταθούμε σε κάποιες επισημάνσεις οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τους υπεύθυνους, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι πλέον να κινηθούν άμεσα σε προσεγγίσεις και διευθετήσεις των προβλημάτων που υπάρχουν. Αυτές τις «συναντήσαμε» διαβάζοντας και ακούγοντας τις συνεντεύξεις βασικών παικτών του ΠΟΑΚ. Και λέμε τις συναντήσαμε μέσα σε κάποιες ελεύθερες και παρορμητικές απόψεις και τοποθετήσεις τους. Οι οποίες κατά κύριο λόγο αφορούσαν μια ανησυχία τους ή αν θέλετε έλλειψη σιγουριάς για την παραμονή τους στο ρόστερ. 

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι υπονοούσαν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρέαζε και την απόδοση τους. Ομως αυτό καθεαυτό το «θεματάκι» νομίζουμε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, στο οποίο θα πρέπει άμεσα να σκύψει επάνω και με τη δέουσα προσοχή να το διευθετήσει ο κόουτς. Κατά την ταπεινή μας άποψη ο Λουτσέσκου θα ήταν χρήσιμο να κάνει μια ειλικρινή και θαρραλέα εξήγηση με όλους τους παίκτες που έχουν ανοιχτά συμβόλαια και ανησυχίες για το μέλλον τους. Να τους ρωτήσει ή να τους ζητήσει να υποσχεθούν ότι είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να τα αφήσουν όλα στην άκρη και να αφοσιωθούν στους στόχους που έχουν απομείνει για αυτή την χρονιά. 

Οι παρεξηγήσεις μπορούν να λυθούν με εξηγήσεις, αλλά και με ταχύρυθμες ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μπει ένα φρένο στις αστοχίες και στις απώλειες. Επιπρόσθετα εικάζεται ότι είναι ανάγκη να αποφευχθούν εμμονικές συμπεριφορές από όπου και από όποιον προέρχονται. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε επ΄αυτού σε λεπτομέρειες. Άλλωστε τα έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς η φωνή μας δεν ακούστηκε και έσβησε γρήγορα από τις υμνολογίες των άτυπων γραφείων Τύπου. Δυστυχώς λιβανιστήρια και πλυντήρια εντός και εκτός της Τούμπας...να φάνε και οι κότες. 

Ο Ραζβάν όμως έχει το ανάστημα, πιστεύω και το κουράγιο, να ανοίξει την ψυχή του και να πάρει μέσα από την ψυχή των παικτών του ότι αυτοί μπορούν να του δώσουν για το «σήμερα» και για το «αύριο». Κάτι που έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Μπορεί έστω και καθυστερημένα όμως να αποτελέσει μια πολύ καλή κίνηση, αυτή την στιγμή που η ομάδα βρίσκεται απέναντι σε άμεσες αλλά πολύ κρίσιμες και καθοριστικές αποστολές. Ο χρόνος και τα περιθώρια που υπάρχουν σαφέστατα απαιτούν – το επαναλαμβάνουμε – ταχύρυθμες διαδικασίες και αντίστοιχα τολμηρές αποφάσεις. 

Μέσα από τα τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ, δίνεται η ευκαιρία να διασφαλιστούν απαραίτητες προϋποθέσεις και προοπτικές για την ανάκτηση της καλής ψυχολογίας που υπήρχε από τς ευρωπαϊκές επιτυχίες και η οποία κινδυνεύει να ξοδευτεί αλόγιστα. Προβλήματα υπάρχουν, υπήρχαν και μπορούν να υπάρξουν ακόμη, όμως αυτά ή μερικά από αυτά μπορούν να λυθούν, αποφεύγοντας το βασικότερο όλων, τα λάθη να μην διορθώνονται με άλλα λάθη. Από αύριο λοιπόν όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξαναγίνει ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.