Κατάθεση ψυχής... από ομάδα και λαό

Δημήτρης Μπούζας21 Μαΐου 2022

Ευκολονόητο και κατανοητό το να υποστηρίζει κανείς πως ο σημερινός τελικός σε ότι έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ, είναι μια διπλή ευκαιρία, την οποία αν εκμεταλλευτεί θα είναι διπλά κερδισμένος. 

Κι αυτό, γιατί η κατάκτηση του κυπέλλου θα του δώσει πέρα από τα όσα «ένδοξα» συνοδεύουν μια πανελλήνια διάκριση και το δικαίωμα να κλείσει ομαλά μια αγωνιστική σεζόν που αναμφίβολα και σε ότι έχει σχέση με την παρουσία του στο πρωτάθλημα, θεωρείται και είναι αποτυχημένη. 

Συγχρόνως όμως θα του δώσει και την άνεση μαζί με τις προοπτικές να ξεκινήσει ιδανικά το «χτίσιμο» της μεγάλης ομάδας, όπως την «οραματίζονται» οι καθ ΄ύλην αρμόδιοι. Κομβικός λοιπόν και πολυσήμαντος ο σημερινός τελικός για τους βορειοελλαδίτες, που έχουν μία μικρή πίεση παραπάνω έντονη από τους αντιπάλους τους,οι οποίοι εξ αρχής θεωρούσαν την έξοδο τους στην Ευρώπη ως τον μοναδικό και κυρίαρχο στόχο τους.

 Κι αυτό λόγω της παρατεταμένης απουσίας τους, αλλά και του απρόβλεπτου αγωνιστικού τους εκφυλισμού. Οι δύο κόουτς στο μεταξύ τους πρόσφατο παιχνίδι και με την διαχείριση τους, έδειξαν πάνω – κάτω που θα κινηθούν και ποιες είναι οι λύσεις που έχουν στα χέρια τους. 

Τα πλέι οφ βοήθησαν πολύ τους πράσινους να ανακάμψουν και τους ασπρόμαυρους να έρθουν κατάφατσα με την ανάγκη της ταχύρρυθμης βελτίωσης τους. Ο σημερινός τελικός διαφέρει σαφέστατα από τους τελευταίους. Οι ομάδες μοιράστηκαν τα εισιτηρία και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης υποσχέθηκαν όλα να εξελιχθούν ομαλά. Το ευχόμαστε ολόψυχα, διατηρώντας έστω και λίγες μικρές επιφυλάξεις.

 Ο Ισπανός Ματέου Λαόθ θεωρείται ρέφερι ελίτ, με τέταρτο – Θεός φυλάξοι – τον Μανούχο. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να προσθέσουμε σε ό,τι έχει σχέση με την βραδινή μάχη, πέρα από το να ευχηθούμε καλή τύχη στον ΠΑΟΚ. Μια «καλή τύχη» για την οποία όμως θα πρέπει να παλέψουν σφιχταγκαλιασμένοι, δίνοντας το καλύτερο εαυτό τους, καταθέτοντας την ψυχή τους οι παίκτες και οι 20 χιλιάδες πιστοί οπαδοί τους.

«Βαρυσήμαντη» συνέντευξη στην ναυαρχίδα των ΜΜΕ που διαθέτει (τα ΝΕΑ) έδωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, σε ένα εντυπωσιακό δισέλιδο που επιμελήθηκαν και φιλοτέχνησαν με βαθυνούστατα συνθήματα και υπότιτλους οι υπάλληλοι του δημοσιογράφοι με τίτλο: «Να σώσουμε το ποδόσφαιρο από την αλητεία». Όμορφα λόγια που δυστυχώς όμως μοιάζουν στην προκειμένη περίπτωση με ανέκδοτο. Δυστυχώς οι ινστρούκτορες επικοινωνιολόγοι που τον περιστοιχίζουν δεν φρόντισαν να τον προστατεύσουν και τον άφησαν να εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

 Δεν του είπαν το πιο απλό: Πρόεδρε πως μπορούμε εμείς να πολεμήσουμε την αλητεία, όταν τους μεγαλύτερους αλήτες τους έχουμε στην αυλή μας; Υπενθυμίζοντας του το παραλήρημα του πλέον επικίνδυνου και άθλιου αληταρά, δικού τους ανθρώπου, που πρόσφατα και απευθυνόμενος στους μισούς Έλληνες τους έλουσε με τρισάθλια ξεράσματα.

 Τους έφτυσε και τους είπε κατάμουτρα: «Μιλάτε, ρε Βούλγαροι; Να σας λέω Βούλγαρους ή Σκοπιανούς; Που είστε και προδότες. Τι από τα δύο σας βολεύει; Ή κωλόγυφτοι ή κωλότουρκοι;». Όταν σε αυτήν την τερατώδη αλητεία δεν βγάλαμε ούτε ένα «κιχ», δεν την καταδικάσαμε και κάναμε το παγώνι, γελάει ο κόσμος με το να εμφανιζόμαστε ως διώκτες της αλητείας και σταυροφόροι της εξυγίανσης. Τώρα γιατί εμείς θυμηθήκαμε την παράγκα και τον πατέρα Σπάθα με το γνωστό μότο, είναι δικό μας θέμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.