Κατάντια! Ο μακελάρης της παράγκας τηλεκριτικός της διαιτησίας στο MEGA

Δημήτρης Μπούζας17 Σεπτεμβρίου 2021

Εκ προϊμίου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο χαρακτηρισμός κατάντια αφορά τον χώρο και τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι δεν κατάφεραν επί δεκαετίες να φράξουν τον δρόμο στους παντός είδους κομπιναδόρους και νταραβερτζήδες, πολύ περισσότερο και να τον εξυγιάνουν, αποβάλλοντας τους. 

Ως εκ τούτου, το σημερινό σχόλιο επικεντρώνεται περισσότερο στις ευθύνες ενός σάπιου συστήματος, εξόφθαλμα ευνοϊκού για ότι σκοτεινό, αντικοινωνικό κι επικίνδυνα παρασκηνιακό επικρατεί και λιγότερο στα θλιβερά πρόσωπα που το υπηρετούν και το εκπροσωπούν.

 Πιστεύω ειλικρινά πως η φίλαθλη κοινή γνώμη στο σύνολο της, με εξαίρεση την επιστημονική κοινότητα του Σαλαριέλη και των Τσουκαλάδων, θα έμεινε άφωνη διαβάζοντας ή ακούγοντας την είδηση της ανάληψης των υψηλών καθηκόντων του τηλεκριτικού διαιτησίας από τον υιό Σπάθα. 

Αυτή καθεαυτή η είδηση κατά την ταπεινή μου άποψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από μόνη της διαστροφική, γιατί ο περί ου ο λόγος ρέφερι με τα όσα απεχθή, κυνικά και αδίστακτα διέπραξε στα γήπεδα, υποστηριζόμενος βέβαια από το σάπο σύστημα που προαναφέραμε, δεν έχει ούτε υποψία δικαιώματος να αυτοαναγορεύεται σε κριτή, από τη στιγμή που αυτό το λειτούργημα απαιτεί ήθος, αμεροληψία, δικαιοσύνη και εντιμότητα. 

Όσο και αν το επιθυμεί ο συμπαθέστατος Ηλίας αλλά και εκείνοι οι οποίοι όντας υποχρεωμένοι απέναντι του για θυσίες τις οποίες υπέστη (σ.σ «θυσίες» με εκδωροσφαγές των αντιπάλων τους), αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες, όχι μόνο ποδοσφαιρόφιλους, αλλά και απλούς πολίτες. Άσχετα αν οι άνθρωποι του λιμανιού συνηθισμένοι να ανταποδίδουν και να ανταμοίβουν τους θυσιαζόμενους, το βάπτισμα και η ανάδειξη του, σκανδάλισαν τους πάντες. 

Η είδηση βέβαια συμπληρωμένη αναφέρει ότι βήμα και πολυθρόνα δόθηκε στον μακελάρη της παράγκας από το MEGA. Το κανάλι δηλαδή του προέδρου του Ολυμπιακού. Της ομάδας για την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε ότι ο υποψήφιος τηλεκριτικός διαιτησίας εκτέθηκε και ξεφωνήθηκε πάμπολλες φορές και μάλιστα ανεπανόρθωτα. 

Αλήθεια τι νομίζουν ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς όταν τόσο απροκάλυπτα βλέπει τέτοιου είδους συναλλαγές και τέτοια νταραβέρια; Εκεί στο MEGA αλήθεια δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος να τους προστατέψει για να μην τους πιάνουν με την γίδα στην πλάτη, τους έχοντες την ευθύνη των αθλητικών εκπομπών; Θα μου πείτε να ήταν μόνο το MEGA, Ολυμπιακοκρατούμενο; Από κοντά «τα ΝΕΑ», δίπλα «τα Παραπολιτικά» και ο Θεός βοηθός. 

Ο θρύλος πανθομολογούμενα ελέγχει διαχρονικά τους πάντες και τα πάντα. Μαζί του είναι όλες οι Κυβερνήσεις. Ο «θείος» κυριαρχούσε επί ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης καθημερινά ανεβοκατέβαινε τα σκαλάκια του Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ, χρηματοδοτώντας προεκλογικούς αγώνες και υποστηρίζοντας τον γάβρο Υφυπουργό Αθλητισμού Βασιλειάδη και σήμερα η απόλυτη ερυθρόλευκη κυριαρχία, με τον ανεδιήγητο Αυγενάκη, τον πολυπράγμονα Γεραπετρίτη και όλο το μπλοκ των γάβρων του Κοινοβουλίου. 

Επιστρέφοντας στη διαστροφική είδηση της αυτοαναγόρευσης του υιού Σπάθα σε τηλεκριτικό, ως ένα σημείο πρέπει να την χαρακτηρίσουμε φυσιολογική, άσχετα αν υποστηρίζεται με πάθος – και αυτό είναι το πλέον ύποπτο – από το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη. Βέβαια στο σύνολο της προκαλεί ένα είδος αποστροφής με τάσεις εμετού. 

Είναι αλήθεια ότι οι πανέλληνες ένιωσαν μια μεγάλη ανησυχία και αντίστοιχα έναν προβληματισμό. Ιδιαίτερα βέβαια οι ΠΑΟΚτσήδες. Σαν επίλογο κρατήσαμε την ιστορική ατάκα του πατέρα Σπάθα, την οποία οφείλουμε να την συνδέσουμε με τα νέα βαφτίσια του γιου του, στην Ολυμπιακή κολυμπήθρα: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γα... θούν». Το γλυκό έδεσε. Να τον χαίρεστε τον τηλεκριτικό σας! Τον κορυφαίο χειρούργο των γηπέδων. Δυστυχώς μας προκαλείτε τη λύπη για τον απλούστατο λόγο. Ότι είστε τόσο χοντρόπετσοι, που δεν ξέρετε να κρύβεστε από την κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.