Καταδικασμένο να πετύχει το εγχείρημα της League T.V.

Βασίλης Μάστορας28 Φεβρουαρίου 2020

Η προσπάθεια που γίνεται από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, προκειμένου να αποτελέσουν τις ηγέτιδες ΠΑΕ στη δημιουργία της LeagueT.V. είναι εξέλιξη που έχει να κάνει με το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά το μπάσιμο του Βαγγέλη Μαρινάκη στη NOVA. Το συνδρομητικό διαχειρίζεται τα δικαιώματα των περισσοτέρων ομάδων της Super League 1 οπότε οι τρεις ομάδες που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μία νέας τηλεοπτικής πλατφόρμας, θέλουν να αφαιρέσουν από τη NOVA το δικαίωμα να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Γιατί εμμέσως το συνδρομητικό, από τη στιγμή που θα έχει οικονομικό αλισβερίσι με τις ομάδες που θα συμβληθούν μαζί της, δημιουργεί και θέματα εξαρτήσεων με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Αρα η στόχευση των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η αλήθεια είναι ότι το εγχείρημα γύρω από το οποίο συσπειρώνονται συνολικά οκτώ ομάδες, έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Αρχικώς χρειάζεται ένα σοβαρό business plan και καθαρούς όρους συνεργασίας με τις ομάδες. Λίγο πολύ σ’ αυτό το επίπεδο εκτιμώ ότι οι ομάδες θα βρουν έναν άξονα πάνω στον οποίο θα δομήσουν το νέο εγχείρημα. 

Το ζήτημα είναι η επόμενη ημέρα του. Πρώτον γιατί το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι συννεφιασμένο με τα έσοδα των ΠΑΕ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προχώρησε στο εγχείρημα της ιντερνιτικής τηλεόρασης, αλλά είχε την ασφάλεια των εκατομμυρίων που διαθέτει ο κ. Σαββίδης, ώστε να καλύψει τυχόν αποτυχία. Σ’ ένα εγχείρημα στο οποίο θα συμμετέχουν και μικρομεσαίες ομάδες, οι οποίες έχουν ως κύριο έσοδο το τηλεοπτικό δικαίωμα, είναι αναμενόμενο ότι δεν θα αντέξουν μία πιθανή αποτυχία. Θα μπουν σε οικονομικές περιπέτειες μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το χειρότερο ότι θα υποχρεωθούν την επόμενη χρονιά να καθίσουν, ταπεινωμένοι, στο τραπέζι των συζητήσεων με τη NOVA που θα είναι ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.