ΚΑΤ: Βίντεο ντοκουμέντο από τη γέννηση του παιδιού στις τουαλέτες

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2022

Μεγάλη αναστάτωση είχε επικρατήσει στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετά την γέννηση του μωρού εργαζόμενης μέσα σε λεκάνη τουαλέτας. Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ γιατροί και νοσηλευτές κλήθηκαν να περιθάλψουν το νεογέννητο και στο άκουσα του πρώτου κλάματος όλοι ανακουφίστηκαν. 

Στο βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στην εκπομπή Live News η νεαρή μητέρα, που δούλευε ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο και γέννησε μόνη της στην τουαλέτα, μεταφέρεται με φορείο μέσα στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο «Έλενα». Κρατά το κινητό και επικοινωνεί με τους δικούς της για να ανακοινώσει τα ευχάριστα. Στο βάθος βρίσκεται το νεογέννητο κοριτσάκι της στην αγκαλιά μιας γιατρού. Τυλιγμένο μέσα σε κουβέρτες για να το κρατούν ζεστό ενώ του βάζουν και μάσκα οξυγόνου.

Δεν είχε καταλάβει πως είναι έγκυος

Η μητέρα του βρέφους είχε αποκαλύψει πως ούτε η ίδια είχε αντιληφθεί πως ήταν έγκυος. «Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονα πόνο», είπε και σημείωσε πως ήταν στην πρωινή βάρδια όταν ένιωσε τους πόνους. «Πόναγα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία. Μετά νόμιζα ότι ήθελα να κάνω το άλλο και μου βγήκε το μωρό», δήλωσε η μητέρα του βρέφους.

«Αφού απολίνωσε τον ομφάλιο λώρο και είδα ότι το μωράκι αντέδρασε, ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαχείρισης και της μητέρας και της μικρής να τα πάμε στο καταλληλότερο υγειονομικό σχηματισμό που ήταν το «Έλενα». Όλα αυτά καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε σε μια ώρα», δήλωσε ο Βασίλειος Καλδής, Χειρουργός, Εντατικολόγος Διευθυντής ΕΣΥ. Το πρόωρο μωράκι βγήκε από τη θερμοκοιτίδα και παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι οι γονείς να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και η κοινωνική λειτουργός να βγάλει το δικό της πόρισμα μετά την επίσκεψη στο σπίτι της οικογένειας κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.