Καρφί Φερέιρα: «Όταν κατακτάς το νταμπλ φροντίζεις να ενισχυθείς»

Metrosport Team19 Ιουλίου 2020

Η μέρα που θα βάλει τέλος σε μία μακρά σεζόν είναι η σημερινή για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος αφού δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, θέλει τουλάχιστον τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό απέναντι στον Άρη.

Oι δηλώσεις ωστόσο που έκανε ο Αμπέλ Φερέιρα με αφορμή το αποψινό παιχνίδι είχαν πραγματικό ενδιαφέρον.

Τα πιο σπουδαία ήρθαν όταν ρωτήθηκε για τη φετινή σεζόν και ποια αίσθηση του άφησε. Και εκεί σημείωσε πως όταν μια ομάδα κατακτά το νταμπλ πρέπει να ενισχύεται γιατί ο κάθε αντίπαλος της θέλει να τη ρίξει από την κορυφή.

Διαβάστε την απάντηση του : «Αξέχαστη σεζόν η φετινή για μένα. Αυτό γιατί συνέβησαν πολλά πράγματα πάνω στα οποία δεν είχαμε έλεγχο μετά από μια ονειρική σεζόν για την ομάδα με την κατάκτηση του νταμπλ. Αν κοιτάξει κανείς το παρελθόν των ομάδων θα διαπιστώσει ότι πολύ δύσκολα επαναλαμβάνεται κάτι παρόμοιο την επόμενη αμέσως σεζόν. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι σύλλογοι που κατακτούν τίτλους είναι να συνεχίσουν να βελτιώνονται και να ενισχύονται μιας και οι εκάστοτε αντίπαλοι θα θέλουν να ενισχυθούν επίσης και θα έχουν το κίνητρο να σε ρίξουν από την κορυφή. Οπότε όταν η ομάδα κατέκτησε Πρωτάθλημα και Κύπελλο η νοοτροπία μας θα έπρεπε να είναι να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Σίγουρα συνέβησαν πολλά που δυσκόλεψαν το έργο μας, με τραυματισμούς αναπάντεχους και μη ελέγξιμους, αφαιρέσεις βαθμών και φυσικά η καραντίνα στο τέλος της μας άφησε χωρίς παίκτες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Οπότε είναι μια αξέχαστη σεζόν και ταυτόχρονα μια σεζόν που όλοι μας, μάθαμε πολλά».

Ρωτήθηκε για την επόμενη σεζόν και πώς πρέπει να πορευτεί η ομάδα: «Εχω πάντα έναν κανόνα στη ζωή μου να μαθαίνω από τους καλύτερους. Αν πάρουμε για παράδειγμα τη Λίβερπουλ και το πώς λειτουργεί, τα τελετυταία πέντε χρόνια με τον ίδιο προπονητή, θα δούμε ότι μόνο στα δυο τελευταία χρόνια ήρθαν οι τίτλοι. Ο προπονητής δήλωσε μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος οτι η ομάδα του πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται και να δυναμώνει γιατί ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος. Πρέπει λοιπόν να ακολουθούμε το παράδειγμα των καλύτερων όχι να αντιγράψουμε αλλά αναλογικά και στη γενική ιδέα και το πλάνο όσο είναι δυνατόν. Ετσι σκέφτομαι εγώ: Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο και ένα όνειρο. Γιατί όνειρα χωρίς πλάνα θα παραμένουν πάντα άπιαστα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.