Καρεμπέ: «Είχαν τον παππού μου σε κλουβί σε ζωολογικό κήπο»

Metrosport Team30 Οκτωβρίου 2021

Για την απάνθρωπη συμπεριφορά και τα βασανιστήρια που υπέστη ο προπάππους του στο ζωολογικό κήπο του Αμβούργου μίλησε ο Κριστιάν Καρεμπέ στο NDR.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι στον φημισμένο ζωολογικό κήπο του Αμβούργου, Χάγκενμπεκ, κάποτε δεν υπήρχαν ζώα στα κλουβιά αλλά κρατούνταν αιχμάλωτοι άνθρωποι.

Μάλιστα, ο Καρεμπέ αποκάλυψε ότι ένας από αυτούς ήταν και ο προπάππους του,Γουίλι, τον οποίο και παρουσίαζαν ως κανίβαλο.

Ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στην ιστορία των προγόνων του, δήλωσε πως ο προπάππους του μαζί με κάποιους συμπατριώτες του, μεταφέρθηκαν, το 1931, από την πατρίδα τους, τη Νέα Καληδονία στο Παρίσι λέγοντάς τους ότι θα εκπροσωπούσαν τη χώρα τους.

«Νόμιζαν ότι θα συναντήσουν επίσημους της κυβέρνησης και τελικά βρέθηκαν να παρουσιάζονται στον ζωολογικό κήπο ως οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών».

Ωστόσο, όταν έφτασαν στη Γαλλία, τους περίμενε ένας εφιάλτης. Αγοράστηκαν από τον ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας, πουλήθηκαν στη συνέχεια σε αυτόν του Αμβούργου, όπου εκεί παρουσιάζονταν στο κοινό ως «οι τελευταίοι κανίβαλοι των νοτίων θαλασσών».

Στο Χάγκενμπεκ, μάλιστα, τους συμπεριφέρονταν σαν ζώα, καθώς τους εξανάγκαζαν να συμμετάσχουν σε παραστάσεις για τη διασκέδαση των Γερμανών, ενώ τους είχαν πάει και στη μεγάλη γιορτή του Μονάχου, το Oktoberfest. «Ένιωθαν σαν σκλάβοι, ήταν σκληρό γι’ αυτούς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.