Καραμπέτσος: «Αυτοί είναι οι στόχοι μας για το ελληνικό βόλεϊ»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Καραμπέτσος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ μίλησε για την επανεκλογή του και την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε:

Για την εκλογή του και την κατάσταση στην ΕΟΠΕ: «Τα σωματεία εκτίμησαν την προσπάθειά μας την τελευταία τετραετία. Αν δεν είχαμε τον κορωνοϊό, η ομοσπονδία θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Είχαμε μεγάλη απώλεια εσόδων. Την επόμενη τετραετία θα ολοκληρώσουμε την εξυγίανση για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία και να βοηθηθεί το άθλημα και η ανάπτυξη στις εθνικές ομάδες. Είχαμε ξεκινήσει προετοιμασία να φέρουμε νέα παιδιά στο άθλημα, ιδίως αγόρια. Το τέλος της πανδημίας θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε το πρόγραμμα που είχαμε αρχίσει ώστε τα παιδιά αυτά να στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες».

Για τους στόχους της ομοσπονδίας: «Είναι να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην ανάπτυξη. Θέλει χρήματα για να το πετύχουμε. Ένας οργανισμός θέλει χρήματα για να κινηθεί. Έχουμε επικεντρωθεί στην πρόκριση των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο πρώτος και άμεσος στόχος. Πλέον για να διεκδικήσεις κάτι πρέπει να είσαι σε υψηλή θέση στο ranking της CEV».

Για την κατάσταση στο γυναικείο βόλεϊ: «Αυτό είναι πρόβλημα. Μας κλείσανε με 500 κρούσματα και μας άνοιξαν με 3500. Οι αθλήτριες είναι υψηλού επιπέδου και θα έχουν παιχνίδια με το κύπελλο. Πιστεύω θα παίξουμε στο πανευρωπαϊκό και στους άνδρες και στις γυναίκες. Αν προκριθούν οι δύο ομάδες, θα έχει περισσότερα έσοδα και έτσι θα μπει πλάτη στα σωματεία. Δε μιλάω μόνο για τη δική μας ομοσπονδία. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα ως αθλητισμός. Είναι πολύ σημαντική η πρόκριση για τα έσοδα μας».

Για το μητρώο: «Επί της αρχής, συμφωνώ με το μητρώο. Σήμερα είχε εκλογές ο ΣΕΓΑΣ με 224 σωματεία. Θα είμαστε η μοναδική ομοσπονδία με 276 σωματεία. Αν οργανωθεί σωστά η ομοσπονδία θα ξέρουμε και ποιος διοικεί κάθε σωματείο. Ότι έχω να πω στον εκάστοτε υπουργό, το λέω αυτοπροσώπως. Δεν στέλνω επιστολές για επικοινωνιακούς λόγους. Νομίζω ότι ο εκάστοτε υπουργός πρέπει να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε ομοσπονδία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.