Καραγεωργίου: «Η Κροατία προσπαθεί να γίνει υπερδύναμη, με απογοήτευσε το Βέλγιο»

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής Νίκος Καραγεωργίου και μίλησε για την εικόνα που έχει για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τις ομάδες που του άρεσαν και ποιές τον έχουν απογοητεύσει.


Για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Εχω την αίσθηση πως ποιοτικά είναι ένα καλό Μουντιάλ. Σε πολλά παιχνίδια όμως έχει κυριαρχήσει η αμυντική προσήλωση. Σίγουρα οι παίκτες θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το καλοκαίρι. Αυτό όμως μπορεί να φοβίζει και κάποιες ομάδες, από σήμερα και μετά ίσως δούμε και πιο συγκλονιστικά παιχνίδια. Βλέπω πως οι μικρές ομάδες έχουν καλύψει την διαφορά από τις μεγάλες. Εχουν βελτιωθεί τακτικά οι περισσότερες, με λίγες εξαιρέσεις όπως το Κατάρ και η Κόστα Ρίκα που υπολείπονται των άλλων. Οι Γάλλοι έχουν δείξει πως είναι η πιο γεμάτη ομάδα, η Βραζιλία δεν με ενθουσίασε στο δεύτερο παιχνίδι τους αλλά κέρδισε και έχουν αποκτήσει ευρωπαϊκή νοοτροπία. Φύλαξαν τα νώτα τους και προσπαθούν διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα. Οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν το φαντεζί που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ίσως αυτό τους οδηγήσει μέχρι το τέλος. Μην ξεχνάμε τους Ισπανούς και τους Γερμανούς, οι δεύτεροι έτρεχαν τόσο πολύ στο μεταξύ τους ματς που δεν το πίστευα. Χωρίς να παίζουν καταπληκτικά οι Γερμανοί, δεν πρέπει να τους ξεγράψουμε».

Για την έκπληξη του Μουντιάλ: «Δεν θα το πω έκπληξη, πιστεύω πως η Κροατία είναι καλή ομάδα. Έχει καλούς παίκτες, πολύ καλό προπονητή, τα τελευταία χρόνια πάει να γίνει μεγάλη υπερδύναμη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ο Μόντριτς παίζει σε μια απαιτητική θέση και παρά την ηλικία του τα καταφέρνει πολύ καλά».

Για την απογοήτευση: «Απογοητεύτηκα από το Βέλγιο, το περίμενα καλύτερο όπως και την Ολλανδία. Οι Βέλγοι βρήκαν τι φταίει, ότι μεγάλωσαν και το παραδέχθηκαν μόνοι τους. Η ομάδα που πίστευα ήταν η Σερβία, αλλά με το Καμερούν έπαιξαν άναρχο παιχνίδι και έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.