Καραγεωργίου: «Η αλλαγή του ΠΑΟΚ οφείλεται στον Λουτσέσκου»

Metrosport Team02 Απριλίου 2022

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την εμπειρία του στη Σαουδική Αραβία αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά

Για την εμπειρία του στη Σαουδική Αραβία:

«Λίγο πριν τελειώσει το πρωτάθλημα έλυσα την συνεργασία μου στη Σαουδική Αραβία, έχει περίπου εδώ και 10 μέρες. Ήταν θετικό για μένα το πέρασμά μου από εκεί. Δεν είχαμε τη δυνατότητα μέχρι πρότινος να δουλεύουμε σε άλλα μέρη, οι Έλληνες προπονητές. Ήταν τεράστια εμπειρία, ελπίζω να μου ξανά τύχει κάτι τέτοιο. Πιστεύω ήταν θετικό το εγχείρημα εκεί, έφυγα για άλλους λόγους και όχι για αγωνιστικούς. Είναι λίγο διαφορετικές οι συνθήκες εκεί, όσον αφορά την καθημερινότητα, αλλά η οργάνωση εκεί στους συλλόγους είναι πολύ καλύτερα από την Ελλάδα. Ήμουν σε ομάδα της Β' εθνικής. Εξαιρετικά γήπεδα και οι συνθήκες. Η Β' εθνική Ελλάδας με τη Β' εθνικής της Σαουδικής Αραβίας, έχει τεράστιες διαφορές». 

Για το αν ακολουθεί αρκετός κόσμος τις ομάδες:

«Στη Β' εθνική υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν αρκετό κόσμο, αλλά οι περισσότερες δεν έχουν τόσο πολύ κόσμο. Περισσότερο στην πρώτη κατηγορία οι ομάδες έχουν αρκετούς οπαδούς».

Για τη χώρα:

«Είναι πολύ πλούσια και ακριβή χώρα. Η χώρα κάνει εισαγωγή ανθρώπινου δυναμικού, περίπου 15.000.000 κόσμος. Όλοι οι Σαουδάραβες έχουν υψηλόβαθμες θέσεις».

Για τις διαφορές με την Ελλάδα:

«Η μια διαφορά είναι ο καιρός. Εγώ όταν έφυγα, είχε 40 βαθμούς. Η ζωή εκεί, είναι το βράδυ. Όταν πέφτει ο ήλιος ανοίγουν τα μαγαζιά. Η άλλη διαφορά, είναι η θρησκεία. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη χώρα. Κάποιες φορές την ημέρα σταματάνε τα πάντα, προκειμένου να προσευχηθούν. Σταματάνε τα πάντα. Πρέπει να προγραμματίζεις την ζωή σου εκεί, με βάση αυτό. Γίνεται 5 φορές την ημέρα αυτό».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος:

«Ιδιαίτερη είναι όλη η πορεία του ΠΑΟΚ φέτος, όχι μόνο στην Ευρώπη. Δεν πίστευα πως η ομάδα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει έτσι, με δεδομένο πως πέρασε δύσκολη περίοδο στην αρχή. Αυτό οφείλεται σε έναν άνθρωπο, τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αυτός δούλεψε και κατάφερε να οργανώσει τα πάντα, φέρνοντας την ομάδα σε τέτοιο σημείο».

Για τους στόχους:

«Τα πράγματα είναι δύσκολα τώρα. Υπάρχουν 3 στόχοι. Η δεύτερη θέση μπορεί να την πάρει με σχετική ευκολία. Οι άλλοι δύο (κύπελλο και Ευρώπη) είναι αρκετά δύσκολες, αλλά ελπίζω η τύχη να είναι με το μέρος της ομάδας για να μπορέσει να εκπληρώσει τον έναν ή ακόμη και τους δύο αυτούς στόχους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.