Καραδήμος: «Ο Γκαρσία ξύπνησε την αυτοπεποίθηση του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team23 Νοεμβρίου 2020

Ο Λουκάς Καραδήμος μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» αναφερόμενος στον ΠΑΟΚ και την αλλαγή στη νοοτροπία που έχει προκαλέσει η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την καραντίνα και την αποχή από τους αγώνες:

«Πλέον είναι στο Μαρκό προπονητής. Δεν υπάρχει Γ’ Εθνική τώρα. Είμαστε σε lockdown, όχι όπως στη Θεσσαλονίκη, αλλά με πολλή προσοχή. Σ’ αυτές τις κατηγορίες είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα, οι ποδοσφαιριστές δεν είναι επαγγελματίες. Τα χρήματα τα χρειάζονται. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μην έχουν αρχίσει SL2 και Γ Εθνική. Έχουν σταματήσει από τον Μάρτιο. Δεν πληρώνονται οι παίκτες. Και οι πρόεδροι έχουν επενδύσει χρήματα, είναι πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση. Η διαμαρτυρία είναι λίγο… να ‘χαμε να λέγαμε. Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να παίζουν τα Πρωταθλήματα. Όπως τηρούνται τα πρωτόκολλα στην πρώτη κατηγορία, να τηρηθούν και στις άλλες κατηγορίες και να παίξουν οι ομάδες. Πάντα αυτά τα Πρωταθλήματα αργούν να ξεκινήσουν για τα τηλεοπτικά, δεν έχουν έσοδα. Είναι μια… αηδία όλη η κατάσταση».

Για την εικόνα που έχει από τον ΠΑΟΚ:

«Παρακολουθώ προσπαθώ να τα βλέπω όλα. Δεν έχουμε να κάνουμε και τίποτα άλλο. Τα τελευταία ματς βλέπω η ομάδα έχει την αυτοπεποίθηση που της έλειπε. Και στα σκορ και η ανατροπή με την Αϊντχόφεν βοήθησαν πολύ να βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Δεν είχε σιγουριά στο παιχνίδι του, στις ικανότητές του. Με τον Γκαρσία προσπαθεί να το αλλάξει και το έχει καταφέρει. Πατάει λίγο σε νοοτροπία, στα πρότυπα του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να λέει «ότι και να γίνει θα βάλω το γκολ και θα κερδίσω». Είχε 12 τελικές, είχε κόρνερ, ήταν πιεστικός…».

Για το αν θεωρείται ανησυχητικό που τη… γλιτώνει στο τέλος των αγώνων:

«Ο Γκαρσία μαθαίνει και τους παίκτες ακόμη. Ήταν στην Κ20 αλλά τώρα είναι σε άλλη καθημερινότητα. Προσπαθεί να τα μάθει κι αυτά. Άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας, είχε μάθει σε 4-3-3. Είναι επαγγελματίες οι παίκτες, αλλά θέλει το χρόνο του αυτό. Το σημαντικότερο είναι η νοοτροπία και η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση έλειπε και ανακτάται σιγά σιγά».

Για το αν θα αντέξει ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει το Πρωτάθλημα:

«Βεβαίως, γιατί να μην μπορεί; Λείπουν αρκετά παιδιά με τραυματισμούς, με Covid, έχουν βγει τα παιδιά από κάτω. Έχει υλικό και επιλογές, γιατί όχι… Έπαιξε και ο Βιειρίνια μετά από καιρό, ίσως και ο Τζόλης ξεκινήσει… Έχει η ομάδα λύσεις. Όλες οι ομάδες στηρίζονται σε έναν κορμό 8-9 παικτών και αν λείψει κάποιος, έχουν θέματα».

Για τον παίκτη που ξεχώρισε ως τώρα στα μάτια του:

«Δείχνει ο Καντουρί ότι είναι πιο «γλυκός» παίκτης, έγινε πιο γρήγορη η ομάδα, έπαιξε πιο κάθετα, στήριξε τους επιθετικούς. Είναι πολύ καλός ο Καντουρί φέτος, ανεβασμένος. Είναι και στο γκολ και αυτό που πέτυχε ήταν δύσκολο γκολ».

Για το ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ του αρέσει στη θέση που έπαιζε:

«Έχει εργαλεία ο ΠΑΟΚ, ο Γιαννούλης… Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.