Καπραβέλος: Το «Παπανικολάου» έχει τους καλύτερους εντατικολόγους

Metrosport Team17 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Καπραβελος.

Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου μίλησε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που έχει φέρει πιέσεις στο σύστημα υγείας.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καπραβέλος δήλωσε:

Πόσοι γιατροί ΜΕΘ υπάρχουν στο Παπανικολάου: «Το "Παπανικολάου" έχει από τις καλύτερες συνθέσεις εντατικολόγων σε όλη την Ελλάδα. Δε θα σώσουν τους ασθενείς οι κλίνες και τα ντουβάρια αλλά το εξειδικευμένο προσωπικό. Το Παπανικολάου έχει 30 κλίνες στελεχωμένες επακριβώς που μπορούν να δουλέψουν άριστα. Έχει στο πρόγραμμα 7 κλίνες της πνευμονολογικής, όλες μαζί 37 κλίνες. Και ταυτόχρονο για τις ανάγκες έχουμε επιστρατεύσει και τα χειρουργεία. Κάνεις δεν κινδυνεύει. Το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί, το προσωπικό υγείας, είναι υποστελεχωμένο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα».

Θα ανταποκριθεί στις εφημερίες το «Παπανικολάου»: «Αυτή τη στιγμή οι προβλέψεις πέσαν έξω σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Κάθε κλίνη εντατική που μπαίνει στο σύστημα καλύπτεται την επόμενη ώρα, όχι μέρα. Είναι συγκεκριμένα περιθώρια που έχει το σύστημα. Έχουμε βήμα να δείξουμε το επιστημονικό μας έργο. Βγαίνουμε προς την πολιτεία να εφαρμόσει τα μετρά για την μετρά της διασποράς, τα μέτρα προστασίας».

Μπορεί να βγουν οι εφημερίες στο «Παπανικολάου»: «Μου είναι αδιανόητο το οποιοδήποτε θέμα μπορεί να φέρει σύγχυση στον κόσμο. Η κατάσταση αλλάζει συνεχώς. Ήδη δυο ασθενείς μου έχουν βελτιωθεί και θα έχω 2 ελεύθερες κλίνες. Το Παπανικολάου δεν είναι μόνο του. Όλοι οι εντατικολόγοι στη Ελλάδα είναι στο πλευρό μας. Το σύστημα αλληλοβοηθιέται. Αυτή τη στιγμή η αγωνία των συναδέλφων που συμμερίζομαι αλλά δεν είναι θεσμικό όργανο και πρόταση που μπορεί να υιοθετηθεί. Το σύστημα υγείας πρέπει να εντάξει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια στο σύστημα εφημερίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τις έχουμε κάνει αυτές τις προτάσεις, τις επεξεργάζεται η πολιτεία. Αυτό που με στενοχωρεί είναι έχουμε εκπαιδεύσει λαμπρούς νέους που δεν έφυγαν στο εξωτερικό μια ηθική αμοιβή θα είναι η κατοχύρωση τους στο ΕΣΥ. Δεν είναι μόνο οι πολίτες αλλά και η πολιτεία που πρέπει να δώσει ώθηση στο ΕΣΥ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.