Καπραβέλος: «Να κλείσουν όλα τα σχολεία, έρχεται επιδημιολογική έκρηξη»

Metrosport Team05 Φεβρουαρίου 2021

Επιτακτική ανάγκη θεωρεί ο Διευθυντής Β' ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος το κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς, όπως τονίζει, σε αντίθετη περίπτωση παραμονεύει ο κίνδυνος της επιδημιολογικής έκρηξης.  

Όπως είπε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κινητικότητα έχει υπεραυξηθεί με το άνοιγμα των σχολείων και για να μη φτάσουμε να κλείσουμε την αγορά, όλα τα σχολεία μπορούν να κλείσουν άμεσα πριν φτάσουμε στην έκρηξη. «Ήταν υψηλού ρίσκου η απόφαση να ανοίξουμε τα σχολεία, το είχα πει από τις 15 Ιανουαρίου» σημείωσε.  

«Δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές πριν φτάσουμε στην έκρηξη. Χρειάζεται αυστηροποίηση μέτρων, όχι ελέγχων. Σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Αθήνα πρέπει αυτή τη στιγμή να επανεξετάσουμε ζητήματα» τόνισε. 

«Κρούσματα αρχίσαμε να βλέπουμε και στις νεαρές ηλικίες, ευτυχώς που δεν έχουν βαριά συμπτωματολογία, ακόμα οι ΜΕΘ δεν πιέζονται» διευκρίνισε ο κ. Καπραβέλος.  

«Υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν... Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι» προειδοποίησε.  


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.