Κάποια θέματα στο ποδόσφαιρο πρέπει να είναι λυμένα ανεξάρτητα με το ποιος είναι πρόεδρος και πώς... ξύπνησε

Δημήτρης Κανελλάκης23 Ιουνίου 2022

Ο βαθμός οργάνωσης και ετοιμότητας μιας ομάδας, ενός πρωταθλήματος, μιας ομοσπονδίας ή μιας λίγκας, είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς από αυτόν (το βαθμό) εξαρτάται η επιτυχία σε ό,τι κι αν επιδιώκει να πετύχει.

Το λέω με αφορμή όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τον αρχιδιαιτητή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την επαγγελματική διαιτησία, αν θα πρέπει να αποφασίζει η ΕΠΟ, η λίγκα, η Πολιτεία, ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος αν θα είναι Έλληνας ή ξένος ο επικεφαλής της ΚΕΔ και βάσει ποιων κριτηρίων θα επιλέγεται.

Το θέμα αυτό, όπως και πάρα πολλά άλλα στο ποδόσφαιρό μας, κυρίως, το επαγγελματικό, θα έπρεπε να είναι λυμένα. Όχι να τίθενται κάθε τρεις και λίγο ως ζητήματα στα οποία τα εμπλεκόμενα μέρη διαφωνούν και το καθένα από αυτά εκφράζει μια εντελώς διαφορετική άποψη.

Μέχρι πρότινος, έως και την ανάληψη της προεδρίας της ΕΠΟ από τον κ. Μπαλτάκο, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν έδειχνε καμία απολύτως διάθεση εμπλοκής στο θέμα της διαιτησίας, έμοιαζε να θέλει πάση θυσία να διώξει από πάνω της αυτή την αρμοδιότητα, αυτή την ευθύνη. Να μην έχει καμία σχέση με την διαιτησία και, συνεπώς, να μην είναι η διαιτησία λόγος για τον οποίο θα μπορεί η κάθε ομάδα της SL1 ή της SL2 να καταλογίσει οτιδήποτε στην ΕΠΟ.

Γι' αυτό και τους βόλευε μια χαρά που ήταν ξένος ο αρχιδιαιτητής, που είχε μια αυτονομία, το είχε πάρει πάνω του -καλώς ή κακώς είναι μια άλλη συζήτηση- το παιχνίδι και λειτουργούσε όπως λειτουργούσε.

Σε αντίθεση με τους -τελευταίους- προκατόχους του, ο Τάκης Μπαλτάκος θέλει να έχει άποψη στο θέμα του αρχιδιαιτητή. Γι' αυτό και ενημέρωσε προσφάτως τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι απαιτείται θετική εισήγησή του προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Κλάτενμπεργκ, καθώς επίσης κι ότι η ΕΠΟ, σε συνεργασία με ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ θα εξετάσει και άλλες περιπτώσεις ξένων αρχιδιαιτητών.

Αν κάνει καλά ή όχι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ που θέλει και πάλι η ομοσπονδία να έχει τόσο μεγάλη εμπλοκή στο θέμα του αρχιδιαιτητή, θα το δείξει ο χρόνος.

Επαναλαμβάνω, όμως, ότι το μείζον είναι, σε οποιοδήποτε θέμα, για την ΕΠΟ ή όποιον άλλο θεσμικό φορέα στο ποδόσφαιρο ή στον αθλητισμό να μην χρειάζεται ανάλογα με το ποιος είναι πρόεδρος κι ανάλογα με το πώς... ξύπνησαν αυτοί που αποφασίζουν να αλλάζουν και τις θέσεις τους...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.