Καπετανόπουλος: «Είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούν όλα στον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team14 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Καπετανόπουλος, ο οποίος μίλησε για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, τον Βιερίνια αλλά και το δίλλημα Πασχαλάκη - Ζίβκοβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Ερωτηθείς για τις κινήσεις του Γκαρσία να δέσει την άμυνα του ΠΑΟΚ: «Δόθηκε περισσότερη έμφαση στην δημιουργία  γιατί η ομάδα είχε ένα θέμα και μπροστά, δεν μπορούσε να σκοράρει εύκολα με αποτέλεσμα να υπάρξει ολιγωρία σε αυτό το κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα στις στατικές φάσεις και κάνει πολλά ατομικά λάθη, πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη προσοχή στο πως αμύνεται συνολικά η ομάδα».

«Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο  δεν στεκόμαστε τόσο πολύ στα πρόσωπα αλλά στο σύνολο. Την ομοιογένεια, τις τοποθετήσεις, τις επιστροφές και την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση για να κλείνουν οι χώροι. Ο ΠΑΟΚ έχει τις μονάδες, είναι σαφώς καλοί ποδοσφαιριστές ναι ανασταλτικά και επιθετικά. Είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούν όλα αυτά».

Για την έλλειψη χρόνου στην βελτίωση αυτών των δεδομένων: «Σίγουρα χρειάζεται περισσότερος χρόνος, υπάρχουν πολλά παιχνίδια αλλά και προπονήσεις για να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα». Όσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία θα υπάρξει χρόνος να βελτιωθούν τα πάντα και να επανέλθει η ομοιογένεια».

Για το δίλλημα Πασχαλάκη - Ζίβκοβιτς:« Είναι ιδιαίτερη αυτή η θέση. Ο κάθε προπονητής την χρησιμοποιεί αλλιώς και ανάλογα το παιχνίδι. Θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει ένας βασικός, και ο άλλος να παίζει σε πιο ευκολα παιχνίδια ή σε αυτά του Κυπέλλου. Υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης ή είναι απλά...ισάξιοι. Και οι δύο έχουν τα κάλα και τα κακά τους. Ο Ζίβκοβιτς είναι πιο ήρεμος και καλύτερος με την μπάλα στα πόδια ενώ ο Πασχαλάκης έχει καλύτερα αντανακλαστικά».

Για τον Βιερίνια και την επιλογή του στο αριστερό άκρο: «Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να υπάρει καθαρόαιμος οπισθοφύλακας. Το κενό του Γιαννούλη δεν έχει αναπληρωθεί, αυτό συμβαίνει και σε άλλες ομάδες. Ο Βιερίνια σε αυτή την θέση είναι λύση ανάγκης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.