Καντιμοίρης: «Γεμίζει αυτοπεποίθηση ο Κουέστα, ήταν στενοχωρημένος»

Metrosport Team29 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Καντιμοίρης.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας σχολίασε την επάνοδο του Χουλιάν Κουέστα στην εστία του Άρη.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καντιμοίρης δήλωσε:

Για τον Χουλιάν Κουέστα: «Είναι ένας τερματοφύλακας με ισορροπημένη απόδοση. Σίγουρα θα υπάρξουν ατυχίες όταν παίζεις σε πολλά παιχνίδια. Μερικά λάθη που δεν είναι θέμα ικανότητας αλλά συγκέντρωσης. Ο Κουέστα είναι πολύ καλός τερματοφύλακας κάτω από το τέρμα, είναι ψηλός. Πολλές αποκρούσεις του Χουλιάν είναι με το σώμα του. Είναι ψηλός αρκετά οπότε είναι δύσκολο να τον πλασάρεις. Και από τα προηγούμενα χρόνια φαινόταν αυτό. Είναι μια πολύ δύσκολη θέση. Όταν υπάρχει λάθος που βαραίνει την ομάδα, δημιουργεί επιπλέον άγχος και επηρεάζει την απόδοση. Υπήρξε η Μόλντε, ο Ολυμπιακός, υπήρξε μια δύσκολη κατάσταση για τον εαυτό του που είναι δύσκολο να τη διαχειριστείς. Ήταν στενοχωρημένος και θα ήθελε να μη γίνονται λάθη σε μεγάλα παιχνίδια».

Για τον Ντένις: «Όταν έρχεται ένας τερματοφύλακας στον Άρη είναι δύσκολο να μπει στην ομάδα. Επειδή ήρθαν νωρίς και μεγάλα παιχνίδια, ο Ντένις δεν μπόρεσε ίσως να δείξει αυτό που είναι. Ο καθένας έχει προτερήματα και μειονεκτήματα. Ο Ντένις είναι καλός με τα πόδια. Τα ζυγίζει τα καλά και τα άσχημα ο κόουτς και αποφασίζει».

Πόσο βοηθάει έναν τερματοφύλακα σαν τον Κουέστα μια γεμάτη εμφάνιση: «Τον γεμίζει αυτοπεποίθηση όπως έγινε και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Είναι κέρδος και για την ομάδα και για τους παίκτες. Αυτό δείχνει δύναμη μετρά την πίεση που υπήρχε πριν τον Παναθηναϊκό. Όταν πάει καλά λειτουργεί με πολλή αυτοπεποίθηση. Όσο μεγαλώνεις σαν τερματοφύλακας με αυτό ζεις. Είναι μέσα στο μυαλό σου»

Για το ότι κατηγορούνται πιο εύκολα οι τερματοφύλακες σε σχέση με το παρελθόν: «Δεν ξέρω, είναι το πώς το βλέπει ο καθένας. Καλό είναι να δίνονται ευκαιρίες. Και ο άλλος τερματοφύλακας χρειάζεται ευκαιρίες. Να είναι έτοιμος».

Μια σύγκριση Κουέστα-Πασχαλάκη: «Και οι δυο είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Αυτή τη στιγμή είναι οι δυο πιο σταθεροί τερματοφύλακες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.