Καντέρ: «Ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει τον κορωνοϊό»

Metrosport Team13 Απριλίου 2020

Μία ακόμα επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε από τις ΗΠΑ ο Ενές Καντέρ.

Ο Τούρκος σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στο Fox News και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του «Σουλτάνου» θα χρησιμοποιήσει την πανδημία του κορωνοϊού για να εδραιώσει περαιτέρω την εξουσία της στην πατρίδα του.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν η οικογένειά του είναι καλά και ασφαλής, ο Καντέρ είπε: «Η οικογένειά μου είναι στην Τουρκία και ελπίζω ότι είναι ασφαλείς. Δεν μπορώ να τους μιλήσω γιατί φοβάμαι ότι η επικοινωνία μου με τη μητέρα ή την αδερφή μου θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως ένδειξη εγκληματικής δραστηριότητας. Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτό περνάμε εδώ και μισή δεκαετία.

Η χώρα είναι επί του παρόντος σε lockdown και, προφανώς, όλα είναι απρόβλεπτα σε αυτό το σημείο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τουρκική ηγεσία θα χρησιμοποιήσει αυτήν την πανδημία για να εδραιώσει περαιτέρω την εξουσία της και να παρουσιαστεί ως σωτήρας.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, η κυβέρνηση δεν έχει μειώσει την καταστολή. Οι υπερπλήρεις φυλακές είναι ένα τέλειο πεδίο διασποράς για τον κορωνοϊό, αλλά η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να αφήσει ελεύθερος τους εγκληματίες και όχι τους πολιτικούς κρατούμενους. Πρόκειται για μια σαφή απεικόνιση του μίσους και της αδιαλλαξίας της».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.