«Κάνουμε τα πάντα ώστε ο κόσμος να μείνει σπίτι του»

Δημήτρης Καλαϊτζής20 Μαρτίου 2020

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τα μέτρα που έχει πάρει ο Δήμος, ώστε ο κόσμος να μείνει σπίτι του λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα μας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο «Παναγία» στην Αρετσού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το νοσοκομείο «Παναγία»:

«Δεν είναι αρμοδιότητά μας τα θέματα υγείας. Μας πέρασε από το μυαλό μας λόγω των αναγκών, αλλά σκεφτήκαμε και την κατάσταση που είναι αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο. Είναι άσχημη και έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που έκλεισε και έχουν πάρει τα πάντα μέσα από το κτίριο και δεν είναι ένας χώρος υγείας και είναι δύσκολο να τηρηθούν οι όροι υγιεινής. Όταν έκλεισε έμπαινε όποιος ήθελε μέσα και έγινε πλιάτσικο στην κυριολεξία. Λειτουργούσε από το ΙΚΑ και πλήρωνε ενοίκιο σε ιδιώτη. Είχε δράσεις όταν λειτουργούσε που δεν είχε άλλο νοσοκομείο στα Ανατολικά. Τώρα, όλα έχουν ενταχθεί στο νοσοκομείο του Αγίου Παύλου. Χρειάζεται αναβάθμιση ο τομέας της Υγείας στην πόλη μας. Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε, ώστε να ενισχυθεί ο Άγιος Παύλος και να στραφεί εκεί το Υπουργείο».

Για το αν ο κόσμος της Καλαμαριάς πειθαρχεί στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση:

«Είμαστε μία απείθαρχη κοινωνία. Μόνο οι μισοί έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάνουμε ότι ανθρωπίνως δυνατό και κλείνουμε τα πάντα, ώστε να μην υπάρχει συντονισμός του κόσμου. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και οι παραβάτες και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν από μέτρα. Από το παράθυρο του Δημαρχείου βλέπω καθημερινά ότι κάθεται κόσμος στην πλατεία και με λυπεί αυτή η εικόνα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.