Κανονικά θα λάβει μέρος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο το Ισραήλ, όπως αποφασίστηκε σήμερα σε ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU).
Παρά τις αντιδράσεις και τις απειλές χωρών για μποϊκοτάζ, τελικώς τα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Ισραήλ στον διαγωνισμό.
Το αποτέλεσμα προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, καθώς Ισπανία, Ολλανδία και Ιρλανδία ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, 738 τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής της χώρας στον διαγωνισμό, έναντι 264 που ψήφισαν κατά. Από τα 1122 μέλη 120 δήλωσαν απόντες.
JUST IN: Israel will be allowed to compete in #Eurovision2026 Song Contest. The Netherlands, Spain, Ireland will boycott the event.https://t.co/GZac9UgJBk pic.twitter.com/rxV59Awnfw
— DW News (@dwnews) December 4, 2025
Σε ανακοίνωσή του, ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Avrotros ανέφερε ότι «η συμμετοχή υπό τις παρούσες συνθήκες είναι ασύμβατη με τις δημόσιες αξίες που είναι θεμελιώδεις για εμάς».
Από την άλλη, ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTVE τόνισε: «Το διοικητικό συμβούλιο της RTVE συμφώνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η Ισπανία θα αποσυρθεί από τη Eurovision αν το Ισραήλ συμμετείχε. Αυτή η αποχώρηση σημαίνει επίσης ότι η RTVE δεν θα μεταδώσει τον τελικό της Eurovision 2026, ούτε τους ημιτελικούς».
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube