Κανίς: «Όνειρο η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ, πρώτα θα δώσω τα πάντα για να ανέβει ο Πανσερραϊκός»

Πέτρος Χαριζακλής28 Ιανουαρίου 2023

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Ο Χιτσάμ Κανίς έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό την περσινή χρονιά που βομβάρδιζε τα δίχτυα των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2, με τη φανέλα του Πανσερραϊκού. Βγήκε πρώτος σκόρερ στην ομάδα των Σερρών και βοήθησε η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Φέτος ο Μαροκινός έχει πετύχει 5 γκολ σε 12 αναμετρήσεις και προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει την άνοδο.

Μετά το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ Β΄-Πανσερραϊκός, όπου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν στις καθυστερήσεις, ο Κανίς μίλησε στο Metrosport.gr για τη μεταγραφή του στον Δικέφαλο του Βορρά, που ανακοινώθηκε πριν μερικές μέρες. Την χαρακτήρισε όνειρο, αποκάλυψε πως μίλησε με τον Καντουρί πριν συμφωνήσει και πως θα βρεθεί στην Τούμπα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Επίσης, ο 25χρονος Μαροκινός τόνισε πως θα δώσει τα πάντα για να βοηθήσει τον Πανσερραϊκό να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ 1 ενώ γνωστοποίησε και μια ιστορία για τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα από την Ιταλία.

«Είναι όνειρο που πήρα μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, ανυπομονώ. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και θέλω να πω ευχαριστώ στους οπαδούς του ΠΑΟΚ που μου στέλνουν καλώς ήρθες» τόνισε αρχικά.

-Μίλησες με τον Ελ Καντουρί πριν συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ;

«Μίλησα με τον Ομάρ, μου είπε πολύ καλά λόγια. Είναι κορυφαία ομάδα, έχει κορυφαίους οπαδούς, τους καλύτερους στον κόσμο για μένα. Δεν μπορώ να περιμένω να έρθω το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ».

-Πως αισθάνθηκες που έπαιξες με τη φανέλα του Πανσερραϊκού κόντρα στην ομάδα που ανήκεις;

«Τώρα θέλω να δώσω τα πάντα για τον Πανσερραϊκό, είναι η ομάδα μου. Θέλω να βοηθήσω να πάρει την άνοδο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Πέρυσι βοήθησα την ομάδα να μείνει στην κατηγορία, τώρα θέλω να πάμε στη Σούπερ Λιγκ 1 γιατί έχει χρόνια να ανέβει. Όταν θα τελειώσουν οι υποχρεώσεις μου με τον Πανσερραϊκό, θα αρχίσω να σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ».

-Όταν ήρθες από την Ιταλία για τον Πανσερραϊκό σκέφτηκες ότι θα είναι βήμα για την καριέρα σου για να πας σε μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα;

«Ναι το σκέφτηκα. Την πρώτη μέρα που ήμουν στο αεροπλάνο, το σκεφτόμουν. Δίπλα μου στο αεροπλάνο καθόταν ένας οπαδός του ΠΑΟΚ και με ρώτησε που πάω. Του είπα πως θα παίξω για τον Πανσερραϊκό, μου απάντησε πως μια μέρα να παίξεις για την ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ. Του είπα πως και εγώ το ελπίζω, είναι ένα όνειρο. Τώρα συνέβη και είμαι πολύ χαρούμενος. Όλα είναι πιθανά. Ακόμη και για έναν παίκτη από τη δεύτερη κατηγορία να ονειρεύεται πως μπορεί να πάει στον ΠΑΟΚ».

-Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Ο στόχος μου είναι να σκοράρω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, δεν θέλω να σταματήσω. Σκόραρα πολλά την περσινή χρονιά και θέλω να το επαναλάβω και ίσως να κάνω ακόμη καλύτερη χρονιά φέτος».

-Πως είδες τον ΠΑΟΚ Β;

«Είναι πολύ καλή ομάδα, με μπόλικο ταλέντο. Ο προπονητής είναι πολύ καλός. Τους εύχομαι τα καλύτερα στη συνέχεια, καθώς βρίσκονται σε πολύ καλή θέση. Είναι νεαροί και βρίσκονται στη 2η θέση, εύχομαι τα καλύτερα και να μπορέσουν νεαροί παίκτες να παίξουν στο μέλλον στον ΠΑΟΚ. Να πάρουν ευκαιρίες. Είμαι περήφανος για το πως έπαιξαν σήμερα».

-Θα σε δούμε σύντομα στην Τούμπα να δεις παιχνίδι του ΠΑΟΚ;

«Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα έρθω σίγουρα να δω το παιχνίδι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.