Κανείς δεν υποβιβάστηκε, κανείς δεν σώζεται. Η ουσία μένει πάντα η ίδια: Να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει πολυιδιοκτησία

Στέλιος Γρηγοριάδης31 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Eπιτέλους η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε χθες και είπε το αυτονόητο: “Δεν έχουμε ανάγκη καμία τροπολογία. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε αθώοι στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα”. Το είπε όμως μετά την επικύρωση της νομοθετικής διάταξης με την ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή. Επρεπε να το πει προχθές, πριν καν αρχίσει η συζήτηση γι’ αυτήν. Και έπρεπε προ πολλού να επικοινωνεί μόνο την ουσία και να αδιαφορεί για το παιχνίδι εντυπώσεων που παίζει ο Ολυμπιακός και το πολιτικό παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση για να προστατεύσει όχι τον ΠΑΟΚ αλλά τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ποια είναι η ουσία; Καταδίκη σε βάρος του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Απόφαση για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας δεν υπάρχει. Κανένας ΠΑΟΚ και καμία Ξάνθη δεν έχουν υποβιβαστεί. Κανέναν ΠΑΟΚ και καμία Ξάνθη δεν σώζει η τροπολογία. Υπάρχει μόνο η εισήγηση-έκτρωμα της Ε.Ε.Α. του Λευτέρη Αυγενάκη και η υπόθεση ΘΑ κριθεί στα αρμόδια αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα. Εκεί όπου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και οι νομικοί της, η ΠΑΕ Ξάνθη και οι νομοί της πρέπει να αποδείξουν ότι δεν τίθεται ζήτημα πολυιδιοκτησίας. Ολα τα υπόλοιπα είναι αστεία, ανούσια, άνευ σημασίας. Αυτό ήταν το διακύβευμα μια εξ’ αρχής, αυτό είναι και τώρα.

Τον λόγο, λοιπόν, έχουν από εδώ και πέρα οι νομικοί. Από το να επιδιώξουν την ακύρωση της εισήγησης της Ε.Ε.Α. λόγω της παράτυπης διαδικασίας της αντικατάστασης μελών της από τον Αυγενάκη και από τη δίωξη των τριών μελών που κατασκεύασαν τη γελοία εισήγηση, μέχρι το να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει καμία πολυιδιοκτησία, υπάρχουν προφανώς λεπτομέρειες που πρέπει να εξετάσουν σχολαστικά και να προετοιμαστούν με τον τρόπο εκείνο που θα εξασφαλίσει τη νίκη. Κι όταν μιλάμε για νίκη δεν εννοούμε τη δικαίωση, αλλά το αυτονόητο. Ο ΠΑΟΚ δεν ψάχνει τη δικαίωση. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει την απαλλαγή από τις συνέπειες της θρασύτατης σαχλαμάρας που οργάνωσε σε βάρος του ο Ολυμπιακός, με τη σύμπραξη, όπως αποδείχτηκε μεγαλοπρεπώς, της κυβέρνησης.

Μαζί με τους νομικούς της ΠΑΕ, οφείλουν να δουλέψουν σοβαρά και άπαντες της διοίκησης. Αλλα λάθη, παραλείψεις και… αφελείς προσεγγίσεις δεν συγχωρούνται. Απέναντί τους έχουν επιστήμονες της αλητείας. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν και οι ίδιοι αλήτες για να τους αντιμετωπίσουν. Αρκεί να οργανωθούν για να αποδείξουν στα αθλητικά δικαστήρια το αυτονόητο και να πάψουν να ασχολούνται με τα επικοινωνιακά τρικ του Ολυμπιακού. Ας αφοσιωθούν μόνο στην ουσία της όλης ιστορίας. Και η ουσία είναι να εκδοθεί μία απόφαση που θα αντιπροσωπεύει την αλήθεια. Αν η αλήθεια είναι ότι δεν τίθεται θέμα πολυιδιοκτησίας, όλος ο θόρυβος που τώρα τεχνηέντως προκλήθηκε με συγχορδία Ολυμπιακού και κυβέρνησης περί υποβιβασμού ή αφαίρεσης βαθμών δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα.

ΥΓ. Mέγα λάθος του Γ. Σαββίδη να “δείχνει” το CAS με τις χθεσινές αναρτήσεις του στα social media. Δηλαδή ο ίδιος ο ΠΑΟΚ προεξοφλεί ότι θα χάσει στο πρωτοβάθμιο της Σούπερ Λιγκ και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ; Τέτοιες γκάφες είναι που πρέπει να αποφεύγονται. Αρκετές έγιναν μέχρι τώρα. Στο κάτω-κάτω οι μάχες δεν κερδίζονται στα social media.

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.