Σβαμπ: «Κανείς δεν πρέπει να μας ξεγράψει, άξιζε τη μεταγραφή ο Γιαννούλης»

Γιώργος Ζαΐρης19 Ιανουαρίου 2021

Το ματς στο «Γεντί Κουλέ» είχε ολοκληρωθεί και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ χαρούμενοι για την εμφάνιση και τη νίκη επιβιβάζονταν στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο. Ο Στέφαν Σβαμπ δεν αρνήθηκε μια σύντομη κουβέντα στην «Μ». 

Εχοντας κάνει μια μεστή εμφάνιση στο γήπεδο, παραδέχθηκε πως το ξεκίνημα του Ιανουαρίου δεν ήταν αυτό που περίμεναν στην ομάδα που όμως στους τρεις τελευταίους αγώνες της «επέστρεψε»: «Είναι αλήθεια ότι στο νέο έτος κάναμε ένα κακό ξεκίνημα αφού δεν καταφέραμε να κερδίσουμε την Λάρισα και χάσαμε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, δυο κακά αποτελέσματα για την ομαδα μας. 

Αμέσως μετά «επιστρέψαμε» και καταφέραμε να πάρουμε επτά βαθμούς στα τρία παιχνίδια αν και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει το απόλυτο αφού αξίζαμε τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με την απόδοση που είχαμε. Αλλά έχουμε προοδεύσει και αυτό φάνηκε και στο ματς με τον ΟΦΗ που είχαμε μια καλή απόδοση σε όλο το ματς, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες ενώ πετύχαμε και τρία γκολ για αυτό και θα πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία μας μετά τα δυο κακά αποτελέσματα στο ξεκίνημα του 2021»

  • Πιστεύεις ότι αυτό το -10 από την κορυφή καλύπτεται; Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι εφικτός στόχος πλέον είναι το Κύπελλο.

«Δεν συμφωνώ πως το Πρωτάθλημα πλέον δεν είναι στόχος του ΠΑΟΚ. Κανείς μέσα στην ομάδα δεν το πιστεύει αυτό. Και κανείς δεν σκέφτεται πως μοναδικός στόχος της ομάδας μας είναι το Κύπελλο. Ναι, είναι στόχος το Κύπελλο αλλά από την άλλη έχουμε μπροστά μας πάρα πολλά ματς στο Πρωτάθλημα και δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι δεν έχουμε στόχο εκεί. Κανείς δεν πρέπει να μας ξεγράφει. Απαιτείται φυσικά να πάρουμε συνεχόμενες νίκες. Αν στα πλέι οφ έχουμε μειώσει τη διαφορά από την πρώτη θέση και πλησιάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή, όλα μπορούν να γίνουν. Δεν τα παρατάμε, δεν σκεφτόμαστε το -10 από την κορυφή, συνεχίζουμε σκληρά και με πείσμα».



«Πάμε για το σερί»

Ο ΠΑΟΚ αύριο υποδέχεται την Λάρισα (17:15) στην Τούμπα για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου. Ο Στέφαν Σβαμπ τονίζει πως η ομάδα του πρέπει να... ξεμπερδεύει από το πρώτο ματς με την υπόθεση πρόκριση: «Γνωρίζουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, να κρατήσουμε την καλή εικόνα των τελευταίων αγώνων γιατί έρχονται σημαντικά παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. 

Το πρώτο αφορά το ματς της Τετάρτης με τη Λάρισα που είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αφού η ομάδα μας θέλει το τρόπαιο. Ετσι πρέπει να πιάσουμε μια καλή απόδοση, να πάρουμε τη νίκη και να μην έχουμε άγχος για το δεύτερο ματς στην έδρα του αντιπάλου μας. Σε αυτό το ματς αφοσιωνόμαστε πλέον. Αμέσως μετά έχουμε δυο πολύ σπουδαία ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Πρέπει να τα κερδίσουμε και τα δυο. Είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας ο Ιανουάριος, δεν τον αρχίσαμε καλά αλλά πρέπει να τον τελειώσουμε με συνεχόμενες νίκες. Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να χάνουμε βαθμούς αν θέλουμε να πλησιάσουμε ξανά την κορυφή και να διεκδικήσουμε πράγματα στο Πρωτάθλημα.

«Το άξιζε ο Γιαννούλης»

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Δημήτρη Γιαννούλη. Μια μεταγραφή που θα βρει κερδισμένο τόσο τον παίκτη όσο και τον ΠΑΟΚ και το εξήγησε ο Αυστριακός μέσος: «Ο Δημήτρης είναι ένα πολύ καλό παιδί και έχει δώσει πολλά πράγματα στην ομάδα. Είναι ένα πολύ καλό αριστερό μπακ και νομίζω ότι άξιζε αυτή την ευκαιρία αφού έχει την προοπτική την επόμενη σεζόν να παίζει στην Πρέμιερ που είναι από τα κορυφαία Πρωταθλήματα στον κόσμο. Αλλά και ο ΠΑΟΚ κρίνεται πετυχημένος για αυτή την εξέλιξη στην καριέρα του Γιαννούλη. 

Γιατί τον πήρε μικρό, επένδυσε πάνω του και τώρα ο Γιαννούλης φέρνει στον σύλλογο πάρα πολλά χρήματα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το αποδεχθούμε. Είναι ξεκάθαρο πως ο Γιαννούλης ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας μας και σίγουρα θα βρεθούν λύσεις για να αντικατασταθεί. Υπάρχουν παιδιά στην ομάδα που μπορούν να παίξουν σε αυτή τη θέση, είναι ο Περέιρα που επίσης είναι νέος και έχει ταλέντο, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες».

«Κωνσταντέλιας, Κούτσιας και άλλα πολλά παιδιά»

Ο Στέφαν Σβαμπ είχε συμπαίκτη προχθές για πρώτη φορά σε επίσημο ματς τον Κωνσταντέλια και μίλησε για τον πιτσιρικά: «Από την στιγμή που ο Γκαρσία ανέλαβε την ομάδα είδαμε να προπονείται μαζί μας ο Κωνσταντέλιας που είναι ένα σπουδαίο ταλέντο. Δεν είναι όμως και το μοναδικό στην ομάδα καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά με σπουδαίες προοπτικές. Υπάρχει και ο Κούτσιας που επίσης είναι σπουδαίο ταλέντο. Νομίζω ότι ήταν χρήσιμο για τον Κωνσταντέλια να πάρει χρόνο συμμετοχής στο ματς για να αρχίσει να συνηθίζει και τους αγώνες της πρώτης ομάδας. Σας λέω ξεκάθαρα όμως πως ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μέλλον με αυτά τα παιδιά και καλές προοπτικές».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.