Κανείς δεν είχε την απαίτηση να πετάει ο ΠΑΟΚ, αλλά πειράζει που άρεσε;

Γιώργος Ζαΐρης18 Ιουλίου 2021

Σαφώς και κανείς δεν σφίγγει τις γροθιές του για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σαρλερουά ούτε και για την εμφάνιση. Αλλά περίμενε κανείς τίποτε διαφορετικό χθες; Δηλαδή περίμενε κανείς να δει έναν ΠΑΟΚ να πετάει, να έχει την ίδια απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα; Να βγάζει συνεχώς αυτοματισμούς και να έχει πρέσινγκ ασταμάτητο; 

Αυτά που περίμενα να δω χθες τα είδα. Δηλαδή έναν ΠΑΟΚ καλύτερο σε σχέση με το ματς απέναντι στην PSV. Τον είδα απέναντι σε μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας του Βελγίου, που σε μια εβδομάδα θα παίζει το πρώτο ματς Πρωταθλήματος. Μια ομάδα που ο προπονητής της κατέβασε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και την κράτησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να την αλλάξει όλη. 

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν χθες έκανε άλματα προόδου σε σχέση με το πρώτο του φιλικό. Δεν δέχθηκε φάση με εξαίρεση τις δυο αποκρούσεις του Ζίβκοβιτς, έχασε ευκαιρίες, πίεσε και έδειξε ότι είναι στον σωστό δρόμο. Αν πρέπει να ξεχωρίσω κάτι εκτός φυσικά από το ωραίο γκολ, σεντερφορίσιο του Ολιβέιρα, θα σταθώ στην εξαιρετική συνεργασία των Μουργκ-Τέιλορ από τη δεξιά πλευρά. Ταλαιπώρησαν τους αντιπάλους, συνεργάστηκαν πολύ καλά στην άμυνα. Καλοί και οι τέσσερις στόπερ της ομάδας δεν έχασαν κεφαλιά. Περίμενα περισσότερα από τον Σβαμπ ενώ είναι ξεκάθαρο φάνηκε και χθες πως ο Λουτσέσκου έδωσε ευκαιρίες σε κάποιους παίκτες ώστε να μην έχουν παράπονο αν στα επίσημα ματς (και εφόσον παραμείνουν στο ρόστερ) δεν θα έχουν. 

Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο και με την άφιξη του Σλοβένου αλλά και τη χρησιμοποίηση του Ελ Καντουρί στη θέση που τον θέλει ο Λουτσέσκου, στο δημιουργικό κομμάτι θα δούμε ακόμη πιο ωραία πράγματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.