Κάν΄ το όπως ο Μπορμπόκης!

Metrosport Team17 Μαρτίου 2022

Είμασταν στα πρώτα χρόνια της ασκήσεως επαγγέλματος της δημοσιογραφίας η οποία ωστόσο είχε ριζώσει για τα καλά στο μυαλό μας. Οι εφημερίδες στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν το μέσο με το οποίο ενημερωνόσουν αλλά και αυτό που σου έδινε το κίνητρο να αντιπαρέρχεσαι στην αλλοτρίωση του Βορρά από το παρασκήνιο του ΠΟΚ και πωλούνταν κατά δεκάδες χιλιάδες. 

Ουρές έβλεπες το πρωί στα περίπτερα ή και αργά το βράδυ για να τις αγοράσεις. Μια τέτοια ωραία εποχή, όπου ο ΠΑΟΚ προερχόταν από μια καλή δεκαετία αλλά αγωνιστικά κινούνταν πτωτικά, έγινε και το παιχνίδι με την Βέλγικη Μαλίν. 

Όσο και οι νέοι φίλαθλοι να μη το γνωρίζουν σήμερα, η Βέλγικη Μαλίν τότε ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα και στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ από τους πιο δύσκολους αντιπάλους. 

Ήταν κάτι όπως η Σεβίλλη σήμερα. Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 1991. Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μαλίν στην Τούμπα είχε έρθει 1-1 με τους Βέλγους να δικαιούνται στο δεύτερο ημίχρονο ακόμη και τη νίκη. Το 1-1 με σκόρερ τον Σκαρτάδο δεν άφηνε σίγουρα πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. 

Η βελγική ομάδα μέχρι εκείνο το βράδυ μετρούσε στα 27 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της, μόνο τρεις ήττες από Μίλαν, Σαμπντόρια και Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Ήταν ήδη κυπελλούχος Ευρώπης το 1988, στον τελικό του Στρασβούργου είχε κερδίσει τον Ajax με 1-0, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό Super Cup , κερδίζοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αϊντχόφεν .

Ο ΠΑΟΚ 2 εβδομάδες αργότερα για τους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους πήγαινε απλώς για να κάνει μια καλή εμφάνιση. Προσωπικά η δημοσιογραφική μας πορεία είχε διακοπή εκείνο το διάστημα λίγο απότομα λόγω στράτευσης. Είμασταν στο κέντρο της Κορίνθου όταν διεξαγόταν το δεύτερο παιχνίδι. Νεοσύλλεκτοι!! Τηλεόραση γιοκ! Είχαμε πάρει ένα ραδιοφωνάκι και μέσα από τη στολή είχαμε περάσει ένα ακουστικό έτσι ώστε να ακούμε την εξέλιξη του αγώνα. 

Όσο περνούσε η ώρα τόσο η αγωνία κορυφώνονταν μιας και η μικρή ελπίδα για ένα γκολ έμενε ζωντανή. Και το θαύμα ήρθε. Δυο λεπτά πριν τη λήξη ο Στέφανος Μπορμπόκης χαρίζει τη νίκη- πρόκριση στον ΠΑΟΚ . Μια νίκη που ναι μεν δε συνοδεύτηκε από ανάλογη Ευρωπαϊκή πορεία αλλά έμεινε ως μια από τις ιστορικότερες του Δικεφάλου. 

Περιττό να αναφέρουμε ότι στο κέντρο της Κορίνθου ακούστηκε από διάφορα μέρη το μακρόσυρτο γκολ αιφνιδιάζοντας ακόμη και μας τους ίδιους διότι ακόμη δεν ξέραμε πόσοι βορειοελλαδίτες είμασταν. 

Η λέξη και η έννοια αυτοσυγκράτηση εξαφανίστηκε από το μυαλό μας. Σήμερα ρόλο θα παίξουν η προσήλωση και η δυνατότητα έκκλησης ενέργειας από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Το τρίτο στοιχείο είναι η τύχη. Ελπίζουμε ο ΠΑΟΚ να έχει έναν ακόμη Στέφανο Μπορμπόκη για να δημιουργήσει ένα θαύμα πρόκρισης στους 8.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.