Καμπερίδης: «Ο Αγγέλου μ’ έκανε προπονητή»

Δημήτρης Καλαϊτζής18 Ιανουαρίου 2020

Ο προπονητής του Άρη Σάββας Καμπερίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του μετά τη νίκη κόντρα στη Λάρισα (90-72) στο Nick Galis Hall, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον τεχνικό των Θεσσαλών, Βαγγέλη Αγγέλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχαμε πει και πριν από το παιχνίδι ότι κάθε αγώνας είναι τελικός. Η Λάρισα είναι ομάδα με ποιότητα και κατεύθυνση αλλά το αποτέλεσμα κρίθηκε από τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίσαμε το παιχνίδι από την αρχή. Δουλέψαμε σκληρά, μεταφέραμε στο γήπεδο αυτή τη δουλειά και θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, τους συνεργάτες μου αλλά και τον κόσμο ο οποίος δίνει μεγάλη ώθηση αν σκεφτούμε την πίεση υπό την οποία βρισκόμαστε. Θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στον κύριο Πλιάκη γιατί γιορτάζει και είναι από τους σημαντικότερους ανθρώπους και Αρειανούς που έχω γνωρίσει. Από εκεί και πέρα πρέπει να παρουσιάσουμε την ίδια εικόνα και εκτός έδρας. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε το ίδιο πρόσωπο».

Για τη μετάλλαξη της ομάδας του στην άμυνα: «Έχει να κάνει με τη διάθεση των παικτών να αγωνιστούν σήμερα και γενικώς στη διάρκεια της εβδομάδας. Σαν ομάδα δεν έχουμε την αθλητικότητα που απαιτείται αλλά πολλά παιδιά με υψηλό επίπεδο αντίληψης, με παραστάσεις και παίκτες νικητές. Όταν έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση θα ανταποκρινόμαστε και στην άμυνα». 

Για τις 25 τελικές πάσες της ομάδας του: «Αυτό ήταν το ζητούμενο. Πρέπει σε κάθε αγώνα να είμαστε ομαδικοί και να παίζει ο ένας για τον άλλον. Θα μπορούσαμε να είχαμε υψηλότερο νούμερο γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις στην εκτέλεση. Θέλουμε από τα παιδιά να βγάζουν την ποιότητά τους. Όταν βγαίνουν όλα αυτά, όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι».

Για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Αγγέλου: «Δεν με στήριξε απλά αλλά μ’ έβαλε στην προπονητική χωρίς να ήμουν προπονητής. Του οφείλω πολλά, τον θεωρώ φίλο μου, προφανώς και είναι σημαντική οποιαδήποτε νίκη που κατευθύνει γιατί ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικός προπονητής».

Για τον Λευτέρη Μποχωρίδη και την επιθετική πολυφωνία: «Ό,τι συζητήσαμε πριν για τις ασίστ και την ομαδικότητα, ο Λευτέρης δεν βρήκε τις φάσεις που θέλαμε αλλά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν καθοριστικός με την άμυνα και με το γεγονός ότι δεν εκβίασε προσπάθειες. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για μας, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, όχι μόνο όταν είναι παραγωγικός αλλά όταν είναι ψύχραιμος στη διάρκεια του αγώνα»

«Ελπίζω να μην χρειαστούμε εμβόλιο»

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Λάρισας, Βαγγέλης Αγγέλου είπε: όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια στη Λάρισα ξέραμε ότι γενικώς σε τέτοιες προσπάθειες ομάδων που είναι σε παρόμοια θέση, το πρόβλημά μας του είναι η έλλειψη σταθερότητας. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό αυτών των ομάδων. Ξεκινήσαμε να το διαχειριστούμε με πολλούς τρόπους. Σήμερα θα πω τρία πράγματα. Δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, στην επίθεση και ως ομάδα. Συγχαρητήρια στον Άρη, μου αρέσουν οι ιδέες του Σάββα και του Νικόλ στην προσέγγιση του αγώνα γιατί έχουν αμυντική και επιθετική ισορροπία. Το Πρωτάθλημα είναι δυνατό και πρέπει ο καθένας να αντιμετωπίζει με ισορροπία τα πράγματα και όχι με ενθουσιασμό. Συνήθως μετά από τρεις ήττες φεύγει ο προπονητής και μετά από τρεις νίκες θέλει να φύγει ο παίκτης γιατί έχει παίξει καλύτερα. Εμείς αντιμετωπίσαμε αυτή την ασθένεια, δεν βρήκαμε φάρμακο κι ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί εμβόλιο».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Μπράντον Ρας: «Υπήρχε ενδιαφέρον από την Ούνικς, μου τηλεφώνησε ο Δημήτρης (Πρίφτης), είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε. Από εκεί και πέρα, ο Ρας έχει συμβόλαιο, είναι επαγγελματίας πρέπει να αντιμετωπίσουμε κι αυτά όταν παίζει κάποιος καλά και θέλει να πάει κάπου καλύτερα. Θεωρούμε ότι στη Λάρισα φτιάξαμε καλό κλίμα και μια καλή σχέση με τον Μπράντον. Ο πρόεδρος προσπαθεί για το καλύτερο. Θα δούμε…».

«Δεν αντιδράσαμε σαν ομάδα. Αυτός που αντιδράει είναι για να ξυπνήσει η ομάδα, να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του. Και ο Νώντας και ο Άντονι και ο Χάρις πίστευαν ότι με την ένταση θα ξυπνούσε η ομάδα. Τους είπα… θα το συζητούσαμε. Δεν πρέπει όμως να μειώνουμε την προσπάθεια του Άρη ο οποίος ήταν πιο έτοιμος από εμάς», είπε και ρωτήθηκε για τη μεγάλη διαφορά και το ότι η Λάρισα δεν διαφύλαξε το +14 του πρώτου αγώνα. Για τη διαφορά είπα στους παίκτες δεν κοούτσαρα τη διαφορά. Δεν μου αρέσει να λέω πάω να χάσω με 13. Θέλω να παίζει ο παίκτης άμυνα και επίθεση. Δεν το κάνω ποτέ και πήρα την ευθύνη. Άρα το ότι η διαφορά δεν είναι 13 είναι δική μου απόφαση. Από εκεί και πέρα, ξαναλέω δεν μας άφησε ο Άρης».

Για το δέσιμο που έχει με τον Άρη: «Έχω προσωπική άποψη για τον Άρη αλλά δεν αρμόζει στην ομάδα και την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι ανθρωποι να πω τώρα κάτι επ’ αυτού. Φιλοξενήθηκα εδώ με πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις, με όμορφες και άσχημες στιγμές, η ομάδα πρέπει να συγκεντρωθεί και να βρει δρόμο της έτσι όπως πρέπει να τον βρει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.