«Καμπανάκι» από Αρναούτογλου για τα 40άρια

Metrosport Team14 Μαΐου 2020

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, τόνισε ότι οι θερμοκρασίες που περιμένουμε το τριήμερο 15-17 Μαΐου θα είναι αφύσικα υψηλές για την εποχή. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ανέφερε ότι το καλοκαίρι βρίσκεται, πλέον, εδώ και, ήδη, από σήμερα η θερμοκρασία αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει, για να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

Την Πέμπτη ο υδράργυρος θα ανέβει στους 32 βαθμούς στις ηπειρωτικές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία της θάλασσας θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς. Υπογράμμισε ότι στα κεντρικά και στα νότια της χώρας ενδεχομένως να δούμε 39 βαθμούς, ενώ τοπικά μπορεί και 40.

Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό που μας σώζει είναι η αντίδραση των δροσερών θαλασσών με τη ζέστη, η οποία δεν επιτρέπει στον υδράργυρο να εκτοξευθεί ακόμα περισσότερο. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη αντίδραση, το καλοκαίρι θα βλέπαμε θερμοκρασίες 48 και 49 βαθμών Κελσίου. 

Τέλος συνέστησε στις ευπαθείς ομάδες να δουν ρεαλιστικά την κατάσταση με τη ζέστη και τον κορωνοϊό και να μείνουν σπίτι με το κλιματιστικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.