Καλύτερα σφυρί, παρά αμόνι!

Αρις Νικολάκης17 Νοεμβρίου 2020

Και ξανά στην κανονικότητα. Μετά την διακοπή Πρωταθλήματος και Γιουρόπα Λιγκ για τις υποχρεώσεις εθνικών Ομάδων η επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Με τον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία να επιχειρεί – όσο μπορεί με τόσες απουσίες – την ανασυγκρότηση του.

Μια που ανέλαβε, μία που έκατσε στον πάγκο ο «Τσε», βλέπετε. Δεν είχε μήτε καν χρόνο συζητήσεων με τους συνεργάτες του. Αν κι όλοι τους γνώριζαν καλώς αλλά όχι επαρκώς του παίκτες του ΠΑΟΚ. Την ήθελαν αυτήν την διακοπή. Αναζητούσαν απεγνωσμένα λίγο χρόνο. Τον είχαν. Κι απομένει, να φανεί εάν κι εφ’ όσον πρόλαβαν, να πράξουν οτιδήποτε προς κοινό όφελος.

Τονίζουμε και ξανατονίζουμε την παντελή έλλειψη χρόνου για τον Πάμπλο Γκαρσία δίχως πρόθεση απαλλαγής του από ευθύνες. Εξάλλου κι ο ίδιος δε ζήτησε κάτι τέτοιο. Είναι του χαρακτήρα του να μην επιδιώκει απαλλαγή και δη προκαταβολικά. από ευθύνες, Γνώριζε ποια ομάδα, με ποιους παίκτες και σε ποια αγωνιστική κατάσταση ανέλαβε. Και την ανέλαβε μετά βαθιάς γνώσης.

Πως λοιπόν, να σπεύσουμε εμείς, να το επιδιώξουμε Εδώ καλά – καλά δεν είπε ο ίδιος κουβέντα. Θα πούμε εμείς εκ μέρους του;

Ως εκ τούτου φυσικά, δεν αναφερόμαστε στην έλλειψη χρόνου, για να τον απαλλάξουμε από ευθύνες. Στο κάτω κάτω της γραφής την ομάδα με τα… ορνιθοσκαλίσματα του Αμπέλ Φερέιρα ανέλαβε. Και θα δικαιούνταν απαλλαγή ευθυνών. Δεν την ανάφερε καν. Κι εδώ φαίνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου.

Όλα αυτά επειδή στις μάχες ενός πολέμου υπάρχουν κι οι νίκες κι οι ήττες. Σημασία έχει η τελική έκβαση. Το αποτέλεσμα του για τον ΠΑΟΚ θα τον έχει ή νικητή ή ηττημένο.

Για τον ΠΑΟΚ ως νικητή του πολέμου πάντως, αποφάσισε κι ανέλαβε ο Πάμπλο Γκαρσία την τεχνική ηγεσία του. Δεν περνά από το μυαλό του ο ΠΑΟΚ ως ηττημένος. Δεν το λέμε εμείς αυτό. Το λέει η πορεία του. Ο τρόπος σκέψης και πράξης του και πριν και μετά που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη. Για τη νίκη ζούσε, ζει και θα ζει…

Ουδέποτε ήθελε, να είναι το αμόνι. Πάντα ήθελε να είναι το σφυρί! Αυτήν τη νοοτροπία επιχειρεί με εμφυσήσει στην ομάδα του.

Ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε τον ΠΑΟΚ για να νικήσει κι αυτός κι ο ΠΑΟΚ. Εάν δε, θεωρητικά πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε πλέον, δρόμος επιτυχίας μετά τις απώλειες σε Ελλάδα κι Ευρώπη… Ο Πάμπλο Γκαρσία πρακτικά επιχειρεί να ανοίξει έναν. .

ΟΙ δυσκολίες λένε, κάνουν πολλούς ανθρώπους να σπάνε. Κάποιους όμως, τους κάνουν να σπάνε ρεκόρ. Και τέτοιος άνθρωπος – κατά πως εμείς θεωρούμε – είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Πιστεύουμε μάλιστα, πως μόνον η δική του ψυχοσύνθεση είναι ικανή (αλλά όχι αρκετή, το τονίζουμε), να ανατρέψει τα δεδομένα σε μία πολύ ταλαιπωρημένη ομάδα, ως ο ΠΑΟΚ.

Με λίγα λόγια; Τον χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ! Φάνταζε ως ιδανική λύση εν μέσω αδιεξόδου για διέξοδο. Ο χρόνος βέβαια, θα δείξει και θα αποδείξει των λόγων μας το ακριβές…

Η ταλαιπωρία του ΠΑΟΚ έχει ως αφετηρία της την ημέρα πού το…. ΄σκασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι όπως προσδοκούν οι φίλοι του «δικέφαλου» τερματισμό θα έχει (θα φανεί..) την ημέρα που – ευχής τους έργο ήταν – ανέλαβε ο «Τσε». Κι η διαφορά του από άλλους είναι πως αυτός έχει θέληση ενώ οι άλλοι ελπίδα!

Όλα αυτά – επιμένουμε εμείς – με κοινή καθολική προσπάθεια όλων, μα όλων ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ. Ένας κούκος (ακόμη κι εάν ακούει στο όνομα: Πάμπλο Γκαρσία) δεν φέρνει την άνοιξη… χειμωνιάτικα. Ναι, χειμωνιάτικα επειδή σε βαθύ (αγωνιστικό βεβαίως, βεβαίως…) χειμώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ η έλευση του «Τσε.

Διαφωνείτε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.