Καλούνται να αποδείξουν ότι αξίζουν τον τίτλο

Litespeed Test23 Ιανουαρίου 2020

Tου Δημήτρη Μπούζα

Ιδιαίτερα «σημαντική» γα τον Φερέιρα και του παίκτες του, η σημερινή «έξοδος» σε μια σαφέστατα αντιΠΑΟΚτσήδικη έδρα.

Θα μπορούσε δικαιολογημένα να αναρωτηθεί ο καθένας, πιο είναι εκείνο το επιπλέον ουσιαστικό και θετικό από μια νίκη σε ένα παιχνίδι που το καθιστά ιδιαίτερα σημαντικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και όπως ακριβώς έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες με τον αθέμιτο ανταγωνισμό να «απαγορεύει δια ροπάλου» την οποιαδήποτε απώλεια βαθμών, σίγουρα τον πρώτο λόγο και τον θεμελιώδη ρόλο τον έχει η νίκη. Δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό. Διατηρώντας όμως και με την άδεια σας φυσικά, μια προσδοκία που αφορά την εκτός έδρας «δοκιμασία» των περσινών νταμπλούχων και διερμηνεύοντας συγχρόνως την αντίστοιχη επιθυμία (και ευχή αν θέλετε) των οπαδών τους, εκτιμούμε πως η αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του Φερέιρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, θα μετρηθεί και θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Κι αυτό γιατί οι φίλοι του Δικεφάλου ύστερα από μια σειρά μέτριων εμφανίσεων – ωστόσο νικηφόρων – θα ήθελαν να δουν την ομάδα τους να αντιδρά, να βρίσκει τον καλό εαυτό της και να αποδεικνύει ότι είναι αυτή που αξίζει τελικά και φέτος τον τίτλο. Το τι απουσίαζε από τα συγκεκριμένα ελλειμματικά αγωνιστικά 90λεπτα είναι βέβαιο ότι εντοπίστηκε από τον έμπειρο Πορτογάλο κόουτς. Δεν είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε αν και κατά πόσο έγινε συζήτηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και που κατέληξε αυτή. Ιδιαίτερες αδυναμίες που εμφανίστηκαν και που ενόχλησαν όμως, σε αυτά τα χαλαρά διαστήματα, υπήρξαν. Εμφανέστερη η έλλειψη πάθους. Σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο, ο αγωνιστικός τσαμπουκάς θεωρείται απαραίτητος. Σήμερα λοιπόν η ευκαιρία που δίνεται για μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε συνδυασμό με μια εξαιρετική ανάλογη εμφάνιση, δεν θα πρέπει να χαθεί. Θεωρείται και είναι προσβάσιμη και εφικτή η προοπτική του συγκεκριμένου ντουμπλαρίσματος. Επιβάλλεται να το συνειδητοποιήσουν οι έχοντες το χρέος να διεκπεραιώσουν τη σημερινή αποστολή. Είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπίσουν σοβαρές αντιδράσεις και ως ένα σημείο υπερβολικές και μη αναμενόμενες. Όμως η «διαφορά» ανάμεσα στις δύο ομάδες που θα επιχειρηθεί να εξισορροπηθεί από την άλλη πλευρά με τον οποιοδήποτε «άλλο τρόπο» επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη αποφασιστικότητα και τον αντίστοιχο και απαραίτητο αγωνιστικό τσαμπουκά.

ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ

Στο περιθώριο των χθεσινών αναμετρήσεων της εμβόλιμης αγωνιστικής, όλοι είδαν και συγχρόνως διαπίστωσαν και μέτρησαν το ελάχιστο αγωνιστικό «μέγεθος» του πρωτοπόρου της βαθμολογίας. Μια μετρίου αναστήματος και αμφίβολης δυναμικότητας και κατωτέρας ποιότητας ομάδα, πήρε τους βαθμούς της νίκης εκμεταλλευόμενη ένα παιδαριώδες λάθος του αντιπάλου της. Απέδρασε λαθραίως, προσευχόμενη συγχρόνως και ευχαριστώντας το μεγαλοδύναμο για το θαύμα της λύτρωσης από μια διαφαινόμενη ακόμη αγωνιστική ταπείνωση. Ένας Ολυμπιακός για κλάματα πήρε βαθμούς και πάλι που δεν άξιζε.

ΥΓ: Για τη χθεσινή σύσκεψη θα ενημερωθείτε λεπτομερώς από τον απεσταλμένο μας Γιώργος Ζαΐρη. Τις δικές μου απόψεις τις κατέθεσα στο χθεσινό μου σχόλιο. Από όλα όσα διέρρευσαν μετά τη σύσκεψη, ξεχώρισα δύο πράγματα που αξίζει να σχολιαστούν. Το ένα αφορά την απόφαση τα πλέι οφ να διεξαχθούν με περισσότερους ξένους διαιτητές. Το πόσους δεν μας το είπαν, όπως δεν μας ενημέρωσαν και το τι θα γίνει μέχρι το τέλος του 2ου γύρου με τους απίστευτους Βάτσιους, αποδεδειγμένα αδίστακτους κλώνους της παράγκας. Μάλλον θα πρέπει μέχρι τότε να προσευχόμαστε για όσο το δυνατό λιγότερες λαθροχειρίες υπέρ του δαφνοστεφανομένου. Όμως η δήλωση Χούμπελ ότι θα γίνουν στην ΕΠΟ εκλογές νωρίτερα είναι «όλα τα λεφτά». Δηλαδή να απομακρυνθεί η σημερινή κατάσταση για να ξαναγυρίσουμε στα παλιά πολύ σύντομα. Ότι δηλαδή με τόσο πάθος επεδίωκε μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός. Η θρυλική παράγκα αναστηλώνεται, με τον μυστηριώδη κύριο Χούμπελ να εκτελεί στο ακέραιο τις εντολές που πήρε από τον ισχυρό άνδρα της ΟΥΕΦΑ Θόδωρο Θεοδωρίδη, γιο του γραφικού επιτίμου αντιπροέδου του Ολυμπιακού, γνωστού πλέον και καθιερωμένου σαν ερυθρόλευκου αυτοφωράκια.

Από την έντυπη έκδοση της Μetrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.