Καλός, χρυσός, άγιος ο «Τσε», αλλά ο ΠΑΟΚ οφείλει ως «νοκ άουτ» να διαχειρισθεί τον σημερινό αγώνα

Αρις Νικολάκης17 Ιανουαρίου 2024

Δε λέμε. Καλός, χρυσός, άγιος ο «Τσε». Αναντάμ παπαντάμ το λέμε. Μακεδονική, ιστορική ομάδα ο Πανσερραϊκός. Με μνήμες επικών θριάμβων το Δημοτικό Στάδιο Σερρών. Δε λέμε αλλά… Ο ΠΑΟΚ υποχρεούται έναντι του εαυτού του, να «καθαρίσει» σήμερα την πρόκριση. Θεωρούμε δε, πως προπονητές και παίκτες του δεν περιμένουν από εμάς την υπόδειξη, για να το πράξουν. Αλίμονο. Το γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους μας.

Η απόδειξη της αγωνιστικής διαφοράς του «δικέφαλου» με τα «λιοντάρια» αποδείχθηκε περίτρανα στον αγώνα του Πρωταθλήματος, στην Τούμπα. Κατά πως λέει κι η τραπεζική διαφήμιση για τα αμοιβαία κεφάλαια, όμως, οι προηγούμενες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις επόμενες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλά, πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί, να κάτσει στο 5-0 του περασμένου Νοεμβρίου. Εξάλλου η τυχόν ρεβάνς για τη βαρέων βαρών ήττα του Πανσερραϊκού είναι ένα ακόμη σημαντικό κίνητρο, για τους γηπεδούχους.

Επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά την άποψη μας για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ: Δεν διάγει την καλύτερη περίοδο φόρμας… Θεωρούμε πως είναι ξεχωριστό γεγονός, να «καθαρίζει» τους αγώνες μετά την αναπάντεχη ήττα από ον Άρη. Λειτουργώντας βέβαια, επιθετικά καλύτερα από αμυντικά. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός των 80 γκολ, σε 32 αγώνες, με 19 σκόρερ παρακαλούμε. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος μετρώντας 48 γκολ σε 18 αγωνιστικές. Και στους υπόλοιπους 14 αγώνες (οι 12 για το Κόνφερενς Λιγκ κι οι δύο για το Κύπελλο) μετρά άλλα 32 γκολ.

Στον αντίποδα αυτού του απολογισμού της επίθεσης άνετα τίθεται, η πρωτιά του ΠΑΟΚ στην άμυνα. Καθώς με τη συμπλήρωση 18 αγωνιστικών μετρά στο παθητικό του 13 γκολ, έναντι 14 του Παναθηναϊκού, 16 της ΑΕΚ και 17 του Ολυμπιακού. Δεν είναι …προσπελάσιμο το γεγονός αλλά – όπως και να το κάνουμε – ο ΠΑΟΚ στο 2024 αμυντικά είχε πολλά κενά. Ακόμη και στο 4-0 με τα Γιάννινα κινδύνεψε σοβαρά. Κινδύνεψε μάλιστα, σε κρίσιμα χρονικά σημεία του αγώνα. Και το μηδέν στο παθητικό του την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα δεν ήταν αποτέλεσμα δράσης των γηπεδούχων. Ήταν αποτέλεσμα (δίχως σκορ…) δράσης των φιλοξενούμενων.

Επιστρέφοντας στον σημερινό αγώνα των Σερρών θεωρούμε – πέραν των προαναφερομένων - πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει, να τον διαχειρισθεί με την σκέψη της ύπαρξης ρεβάνς. Έκανε ένα λάθος με τον Βόλο. Να μην κάνει κι άλλο με τον Πανσερραϊκό. Πρέπει να τον διαχειρισθεί ως νοκ άουτ αγώνα. Για να ελαφρύνει έτσι την ψυχική και πνευματική του λειτουργία στη συνέχεια. Η αγωνιστική δεν ελαφρύνεται. Η ρεβάνς είτε έτσι, είτε αλλιώς θα γίνει…

Ως εκ τούτων για τον ΠΑΟΚ σήμερα στις Σέρρες δεν παίζεται η πρόκριση… Μισή, ολόκληρη ή ένα κομμάτι της έστω… Παίζεται και το βάρος του φορτίου των υποχρεώσεων για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου. Κι εδώ μη λησμονείτε, πως ο ΠΑΟΚ θα έχει συν δυο αγώνες με υψηλότατο βαθμό και σημασίας και δυσκολίας στο Κόνφερενς Λιγκ.

Με λίγα λόγια; Επιμένουμε και λέμε εμείς… Ως «νοκ άουτ» να διαχειρισθεί ο ΠΑΟΚ, τον σημερινό αγώνα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.