Καλό το 3-4-3, αλλά χωρίς «κρύο αίμα» δε θα περνούσε ο ΠΑΟΚ

Χάρης Δημαράς30 Απριλίου 2021

«Το πολύ το... κυρ ελέησον το βαριέται και ο παπάς», στο ποδόσφαιρο και γενικότερα στη ζωή, για να το πούμε και πιο λαϊκά, με μια ρήση εκκλησιαστική. 

Ελάχιστοι στο τέλος θα θυμούνται την καλή εμφάνιση, το καλό ποδόσφαιρο, το σύστημα και τις τακτικές. Εννοείται πως όλα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο για όλους εμάς, αυτό που μένει όμως είναι η νίκη, η πρόκριση, η κούπα. Και γι' αυτό χρειάζεται, πλην της θέλησης, γκολ και «κρύο αίμα». Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε την τρομερή μπάλα στους δύο ημιτελικούς, το ίδιο βέβαια συνέβη και με την ΑΕΚ, διότι μιλάμε για δύο μέτριες χρονιές και των δύο ομάδων. Τι μέτρησε στο τέλος; Το «κρύο αίμα» ορισμένων παικτών του. 

Στον πρώτο ματς το διέθετε ο Τόμας Μουργκ. Η μπάλα έκαιγε, τελευταίο λεπτό καθυστερήσεων, όλα τα βλέμματα καρφωμένα πάνω του (ίσως και πάνω στον Ουάρντα που οι περισσότεροι περίμεναν ως πιθανότερο εκτελεστή) και αυτός τι έκανε; Την έστειλε στο δίχτυ. Με όσα συνέβησαν στον δεύτερο ημιτελικό αντιλαμβάνεστε όλοι πόση σημασία είχε εκείνο το γκολ για τον ΠΑΟΚ. 

Πάμε και στον χθεσινό ημιτελικό. Η ΑΕΚ δεν είχε να χάσει τίποτα να χάσει και με την πονηράδα του Χιμένεθ πήγε το ματς εκεί που ήθελε. Φυσικά εκμεταλλεύτηκε και στις «αυτοκτονικές τάσεις» του ΠΑΟΚ, που θα μπορουσε να καθαρίσει πιο νωρίς το ματς. Δεν το έκανε και το μετέτρεψε σε θρίλερ. Ο Πάμπλο το διάβασε καλά, η ομάδα έπαιξε σωστά, αλλά δεν έβαζε την μπάλα μέσα και μετά... ενστικτωδώς κλείνεσαι. Χρειαζόταν το «κρύο αίμα» πάλι, ο παίκτης που δε θα σκεφτεί τίποτα και θα τη στείλει μέσα. Ηταν ο Κρμέντσικ αυτή τη φορά. Ο Τσέχος το έκανε, δεν ξέρω αν ήταν ο χθεσινός Σβιντέρσκι στη φάση αν θα είχε ευτυχή κατάληξη. Η συνεισφορά του ήταν σημαντική και στη συνέχεια με το κράτημα της μπάλας, την πίεση ψηλά και τα κόρνερ που κέρδισε.

Και φυσικά στο τέλος, ο... ορισμός του κρύου αίματος, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Το ένστικτο του κίλερ, που λειτούργησε ακόμη κι όταν οι παλμοί χτυπάνε κόκκινο. Πρώτος διδάξας βέβαια ο Αντρέ Βιεϊρίνια, που χθες μπορεί να στάθηκε άτυχος στο δοκάρι, αλλά πώς μπορεί να ξεχάσει κανείς τις κρίσιμες γκολάρες που έβαλε όταν η μπάλα ζυγίζει λίγο παραπάνω;

Μήπως και στον Ολυμπιακό το κρύο αίμα του Ελ Αραμπί δεν είναι αυτό που κιάνει τη διαφορά την τελευταία διετία; Εχει πολλές αδυναμίες, ειδικά φέτος, και ο ΠΑΟΚ, έχοντας πλέον βρει το σύστημα που του ταιριάζει, μπορεί να το κάνει. Πρέπει να δούμε βέβαια ποιος το θέλει περισσότερο και θα είναι ο επόμενος «κίλερ»...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.