Καλή η συζήτηση για τον Μήτρογλου, αλλά, έχει στ' αλήθεια ουσιαστικό υπόβαθρο;

Δημήτρης Κανελλάκης12 Ιουνίου 2021

Όταν ο Άρης είχε αποφασίσει να αποκτήσει τον Μήτρογλου, έγραψα ότι η εικόνα του πρώην διεθνή σέντερ φορ παρέπεμπε περισσότερο σε παλαίμαχο παρά στον ποδοσφαιριστή που λίγα χρόνια πριν έκανε μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Είχα επισημάνει τότε πως από τον ίδιο αποκλειστικά εξαρτάται να αποδείξει αν -όσοι σαν εμένα θεωρούν ότι- είναι ήδη παλαίμαχος ή να μας διαψεύσει. Η πορεία απέδειξε πως είχαμε δίκιο όσοι εκτιμήσαμε κατά την περίοδο του ερχομού του στην Θεσσαλονίκη πως η καριέρα του είναι σε εξαιρετικά φθίνουσα πορεία.

Δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να βρει ρυθμό, να χάσει κιλά, να δείξει κανονικός ποδοσφαιριστής. Εξ ου και η αντιμετώπισή του από τον Μάντζιο, που με κάθε τρόπο μάς το έδειχνε ότι δεν τον εμπιστεύεται, ότι δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτόν, ότι δεν μπορεί να του δώσει φανέλα βασικού.

Παρότι, θυμίζω, ο Άρης όλη την σεζόν είχε εξόφθαλμο πρόβλημα στη θέση του σέντερ φορ. Ακόμη και σε αυτόν τον Άρη, χωρίς ιδιαίτερο συναγωνισμό, ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να γίνει πρώτη επιλογή για τον προπονητή του.

Τα γράφω όλα αυτά επειδή διαβάζω τα ρεπορτάζ περί της πρόθεσης του Μήτρογλου να μείνει στην Θεσσαλονίκη, περί των προσπαθειών που γίνονται από τρίτους να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και τον Μάντζιο και αναρωτιέμαι αν στ' αλήθεια στον Άρη σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο διατήρησής του στο ρόστερ τους.

Μάντης δεν είμαι, ούτε ο ειδικότερος για να προβλέψω σε ποια κατάσταση θα είναι ο Μήτρογλου τη νέα σεζόν, όμως, τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας δεν νομίζω ότι επιτρέπουν ιδιαίτερη αισιοδοξία πως μπορεί να τον δούμε ξανά σε τοπ φόρμα.

Χώρια που έχει ένα συμβόλαιο το οποίο θεωρώ πως ομάδες σαν τον Άρη αντέχουν να το πληρώνουν μόνο για παίκτη/ες τους που θα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ότι θα έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά και θα είναι οι ηγέτες της.

Μπορεί να προσδοκά ο Άρης κάτι τέτοιο από τον Μήτρογλου που είδαμε τους προηγούμενους μήνες; Κανείς, νομίζω, δεν θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά απαντώντας «ναι».

Στην περίπτωση, βέβαια, που ο Άρης βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, τα πράγματα αλλάζουν. Αν και εν μέρει πάλι, με την παράμετρο «συμβόλαιο» να δυσκολεύει αφάνταστα τη λύση της εξίσωσης...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.