Κακλαμάνος στο Metropolis: «Ο Αναστασιάδης με ανέδειξε, η πιο καυτή έδρα ήταν η Τούμπα»

Metrosport Team26 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Αλέκος Κακλαμάνος, ο οποίος στα 48 του ακόμη αγωνίζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην Ρόδο και μίλησε για την καριέρα του, το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ ξεχώρισε τους προπονητές που είχε και τους καλύτερους αμυντικούς που αντιμετώπισε.

Για το γεγονός πως συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στα 48 του: «Νομίζω ότι είναι πρώτα απ΄ όλα οφείλεται στην αγάπη για το ποδόσφαιρο. Δεν το κάνω ούτε για να βγάλω λεφτά. Οπως ξέρετε εδώ στο νησί είναι τον χειμώνα λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα αν και η Ρόδος είναι μεγάλο νησί και έχει ζωή απλά εντάξει πιο πολύ για να ασχολούμαι το κάνω. Η πρώτη μου επαγγελματική ομάδα ήταν ο Ιάλυσος Ρόδου, νωρίτερα ξεκίνησα από μια ομάδα στο τοπικό στη Ρόδο και μετά πήρα μεταγραφή για τον Ιάλυσο. 

Πέρασα από τον Ολυμπιακό, έτυχε να με δούνε κάποιοι άνθρωποι από τον Ολυμπιακό όταν παίζαμε στη Νάουσα. Ούτε κι εγώ περίμενα ότι θα πήγαινα στον Ολυμπιακό περίμενα κάποιες άλλες ομάδες. Κάποια στιγμή βρέθηκα κοντά στον Ηρακλή, γενικότερα όταν με έδινε δανεικό ο Ολυμπιακός ήταν δική μου επιλογή να μη φεύγω από την Αθήνα γιατί ήθελα να είμαι κοντά και θα ήταν πιο εύκολο να με βλέπει ο Ολυμπιακός.

Τότε που έπαιζε εγώ δεν υπήρχε ίντερνετ, μόλις είχαν ξεκινήσει τα κινητά τηλέφωνα και μόλις είχαν ξεκινήσει οι ατζέντηδες. Αργότερα όταν πήγα στο εξωτερικό έπρεπε να τεσταριστώ και εγώ παρότι είχα φύγει από μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός».

Για την παρουσία του στο Βέλγιο: «Πέρασα ωραία χρόνια στο Βέλγιο, είχα μια ωραία τριετία και μου λείπει κιόλας το Βέλγιο, γιατί πριν τον κόβιντ πήγαινα κάθε χρόνια έχω κρατήσει αρκετές φιλίες εκεί. Τελευταία φορά έπαιξα εκεί το 2012, ήμουν 37 στα 38 και έπαιξα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, η οποία παίζει στην πρώτη κατηγορία. Τότε έπαιζε στην Γ Εθνική και είχε τις υποδομές που δεν έχουμε εμείς στην πρώτη κατηγορία. Οταν έπαιζα στο Βέλγιο είχα πάρα πολλές προτάσεις μέχρι και στη Νάπολη έφτασα κοντά αλλά δεν πληρώθηκε η ομάδα μου και γύρισε πίσω. Θα με αγόραζε η Νάπολι και θα πήγαινα δανεικός στη Ραβέννα. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο όμως, και στο Βέλγιο τυχαία πήγα γιατί ήταν να πάω στην Αγγλία, ήρθε η πρόταση από το Βέλγιο και αποφάσισα να μην περιμένω τις προτάσεις από την Αγγλία.

Για τους Έλληνες παικτες: «Εσείς βλέπετε; Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχουν Ελληνες παίκτες απλά εγώ νομίζω ότι αφού δεν έγινε τίποτα το 2004 με όλο αυτό τον ντόρο που είχαμε κάνει τότε σαν Ελλάδα, δεν θα γίνει τώρα. Σκεφτείτε πως η ΑΕΚ τώρα γήπεδα και ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν καινούρια γήπεδα. Βέβαια όλα πρέπει να ξεκινήσουν από χαμηλά, από τα τοπικά. Ας πούμε εδώ στη Ρόδο, ο Ιάλυσος και ο Διαγόρας δεν έχουν που να κάνουν προπόνηση και τρέχουν δεξιά και αριστερά στα χωριά, είναι τραγική κατάσταση στα νησιά» τόνισε και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν υπάρχει πλάνο 10ετίας. Να έχουν οι ομάδες τους παίκτες από τις ακαδημίες τους και να έχουν και άλλους. Εδώ αγοράζουν μόνο παίκτες που είναι ακριβοί και κοιτάνε μόνο το τώρα».

Για τους προπονητές που ξεχωρίζει: «Ο Αγγελος Αναστασιάδης ήταν αυτός που με ανέδειξε στον Ιάλυσο, εξαιρετικός ήταν και ο Μπάγεβιτς».

Για τους αμυντικούς που αντιμετώπισε: «Ο Οφρυδόπουλος ήταν δύσκολος και ο Στέλιος Μανωλάς. Δυνατή έδρα ήταν του Ιωνικού και η Τούμπα. Θυμάμαι μια φορά είχαμε πάει δύο ώρες πριν σε ένα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και είχε ήδη 40.000 κόσμο μέσα στο γήπεδο».

Για τους Ελληνες επιθετικούς: «Στο εξωτερικό ξεχωρίζει ο Γιακουμάκης  και ο Παυλίδης. Ο Γιακουμάκης τα πάει καλά αυτή τη στιγμή, έχει και τον σωματότυπο για επιθετικός. Αλλά και στη γενιά μην νομίζετε πως έπαιζαν Ελληνες επιθετικοί, εγώ ήμουν τυχερός που έπαιξα στον Ολυμπιακό, ήταν μεγάλο κατόρθωμα.

«Η κόρη μου παίζει βόλεϊ στον Μύλωνα, είναι 1,82μ. Λογικό να παίξει βόλεϊ ή θα έπαιζε μπάσκετ. Δεν είμαι από τους μπαμπάδες που θέλω τα παιδιά να κάνουν όσα εγώ. Μου αρέσει που ασχολείται με τον αθλητισμό αλλά μέχρι εκεί» ανέφερε στο τέλος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.