Κακιούσης για Μπράιαντ: «Ταπεινός άνθρωπος»

Metrosport Team27 Ιανουαρίου 2020

Η καρδιά του παγκόσμιο αθλητισμού ράγισε, ένας κόμπος και ένα μούδιασμα υπήρχε στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ. Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας άφησε την τελευταία του πνοή μετά από συντριβή του ελικοπτέρου του.

Ο Λευτέρης Κακιούσης εμφανώς συντετριμμένος αποχαιρέτησε τον Κόμπι Μπράιαντ μέσα από το Metropolis 95.5. Αναφέρθηκε σε έναν άνθρωπο απλό, ταπεινό, που αγάπησε και σεβάστηκε το άθλημα του μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την είδηση του θανάτου του Μπράιαντ: «Είναι τρομακτικό και συγκλονιστικό αυτό που συνέβη. Ο Κόμπι ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε γενιές, έδειξε τι σημαίνει να είσαι προσηλωμένος και να αγαπάς στο μπάσκετ. Το γράμμα που έγραψε στο μπάσκετ είναι συγκλονιστικό. Η αγάπη που είχε για το άθλημα, το πείσμα, η προσπάθεια, η προπόνηση, το δολοφονικό εκτελεστικό που είχε. Ήταν μια ιδιαίτερη μορφή και κατατάσσεται στους κορυφαίους του πλανήτη μαζί με τον Τζόρνταν.

Είναι ένα τρομακτικό γεγονός όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για όσους επέβαιναν στο ελικόπτερο. Ήταν ταπεινός. Ενώ θα μπορούσε να πάρει το χρίσμα έλεγε ότι ο Τζόρνταν ήταν ο κορυφαίος των κορυφαίος. Εγώ πιστεύω ότι ήταν και οι δύο στην ίδια κλίμακα. Η διαδρομή του έδειξε και τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Δεν υπάρχουν λόγια για τέτοιες στιγμές. Ακόμη και για έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρει είναι πράγματι θλιβερό».

Το σκάουτινγκ που έκανε όταν κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει: «Κάνεις το σταυρό σου. Όταν κάνεις σκάουτινγκ τέτοιους παίκτες ή ομάδες σου αφήνουν ελάχιστα περιθώρια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει να δράσεις και να περιμένεις να αντιδράσει.

Πάντα είχε μια μεγάλη εκτίμηση για το ελληνικό μπάσκετ και τους Έλληνες παίκτες. Θυμάμαι ότι όταν τον βρήκαμε αντίπαλο είχε πει παιδιά μην είστε τόσο χαλαροί γιατί είναι εδώ ο Σπανούλης και μπορεί να σας σκοτώσει. Είχε εκφράστει με καλά λόγια και για Σπανούλη αλλά και για Διαμαντίδη. Ήξερε ότι ο Διαμαντίδης είναι ένας παίκτης που θα τον βοηθούσε στο παιχνίδι του εάν έπαιζαν συμπαίκτες. Είναι πράγματα που ζήσαμε στη διαδρομή μας και είναι πολύ άσχημο αυτό που συνέβη. Με όσους έχω μιλήσει βλέπω ότι είναι στεναχωρημένοι. Έχει κερδίσει τη συμπάθεια όλων όχι μόνο ως παίκτης αλλά και γενικά για αυτό βλέπουμε τον κόσμο να αντιδρά έτσι».

Τέλος, πρόσθεσε: «Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος. Όταν τον συνάντησα στο Πεκίνο, ήρθε και μας χαιρέτησε. Θα μπορούσε να μην το κάνει. Όλοι προσπαθούσαν να τους πλησιάσουν αυτούς τους ανθρώπους εξάλλου».

Ακούστε όσα είπε ο Λευτέρης Κακιούσης στο Metropolis 95.5:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.