Κακή βραδιά αλλά ο αντίπαλος είχε... φορ

Γιώργος Ζαΐρης08 Μαρτίου 2024

Η πρώτη ήττα φέτος του ΠΑΟΚ στο Conference League φαντάζει και ως καταδικαστική αφού καλείται την Πέμπτη στην Τούμπα να ανατρέψει ένα 2-0 που χθες δεν ήρθε άδικα. 

Γιατί ναι, ο Γιόνι έκανε ένα παιδικό λάθος σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να ελέγχει το ματς αλλά η συνολική εικόνα του αγώνα δεν επιτρέπει στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φεύγοντας από το γήπεδο να αισθάνεται αδικημένη. Αντίθετα και ειδικά μετά το 2-0 η Ντιναμό έδειχνε να βρίσκεται πιο κοντά σε ένα τρίτο γκολ και στην... πρόκριση. Οι ελπίδες για τον ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να είχαν αυξηθεί αν ο Μουργκ έβρισκε δίχτυα από την πάσα του Τζίμα αλλά με τα... αν δεν γίνεται δουλειά. 

Ψυχρά και κυνικά θα μπορούσα να υποστηρίξω πως η διαφορά των δυο ομάδων ήταν πως από την αρχή του αγώνα η μια είχε φορ. Ο Πέτκοβιτς εκμεταλλεύτηκε τις δυο ευκαιρίες που είχε, δεν επέστρεψε τα δώρα και τιμώρησε τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα στον ΠΑΟΚ είδαμε να μπαίνει ο Ντεσπόντοφ ως φορ στη θέση του Μπράντον και ενώ στον πάγκο υπήρχε ο Τζίμας που όταν μπήκε έκανε πράγματα που δεν τα είχαμε δει από τους συμπαίκτες του. Και προφανώς αν δεν είχε γίνει το 2-0 ποτέ δεν θα τον βλέπαμε. 

Οταν έχεις τον Κωνσταντέλια σε κακή μέρα, όταν για ένα ακόμη ματς ο Οζντόεφ κάνει φτηνά λάθη και όταν είσαι αναγκασμένος να αγωνίζεσαι με εναν πολύ καλό μεν Ισπανό δεξιό αμυντικό αλλά ανενεργό για έξι μήνες, ρισκάρεις. Αλλά εκεί δεν είχες και άλλες επιλογές αφενός διότι ο Σάστρε δεν είχε δηλωθεί στη λίστα, ο Λύρατζης είχε αποχωρήσει και ο Αντρέ - σύμφωνα με τον Λουτσέσκου- δεν είναι πλέον σε θέση να ανταποκριθεί σε τέτοιας έντασης ματς. Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως την προσεχή Πέμπτη στην Τούμπα δεν έχει μόνο να ανατρέψει ένα εις βάρος του 2-0. 

Είναι πως με τους ίδιους παίκτες - κυρίως στην άμυνα - πρέπει να αγωνιστεί. Θα μου είναι τεράστια έκπληξη να δω βασικό στην κορυφή τον Τζίμα αλλά στα αλήθεια δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ρίσκο από τη στιγμή που ο Σαμάτα δεν μπορεί και ο Μπράντον θέλει αλλά δεν μπορεί. Αλλά το ματς με την Ντιναμό αργεί. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ανασυνταχθεί και να πάει στο ματς με τον Αρη για να πάρει μια νίκη ουσίας και προφανώς ψυχολογίας ασχέτως αν γνωρίζει πως πρέπει την Πέμπτη να ανέβει ένα... Εβερεστ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.