Κακή εικόνα και διαιτητικά «εγκλήματα»

Βασίλης Βλαχόπουλος10 Μαΐου 2021

Στη μία πλευρά της ζυγαριάς ακουμπάει η κακή αγωνιστική εικόνα του Αρη στο γήπεδο της Τούμπας και στην άλλη η ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος από τον Λευκορώσο διαιτητή. Ξεκινώντας από το αγωνιστικό, η αλλαγή σχηματισμού αποφασίστηκε με την προσδοκία ελέγχου της μεσαίας γραμμής και βασίστηκε πάνω στην κούραση του Λούκας Σάσα αλλά και την ανετοιμότητα του Χαβιέρ Ματίγια. 

Σε αμυντικό επίπεδο χαρακτηρίζεται αποτελεσματική διότι ήλεγξε στο απόλυτο την επιθετικότητα του αντιπάλου. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Αρη, είχε τρομερά υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά έπαιξε ένα παιχνίδι που δεν του ταιριάζει γιατί δεν είναι δημιουργικός στο σετ παιχνίδι και ουσιαστικά προσαρμόστηκε στο παιχνίδι χαμηλής έντασης που επέβαλαν οι «κίτρινοι». 

Αυτό που δεν πέτυχε ο Αρης ήταν να εμφανιστεί (έστω) ελαχίστως δημιουργικός σε σημείο να παρουσιάσει μια κακοτεχνία στο γήπεδο. Γιατί το σχέδιο με τον Σάντε Σίλβα στην κορυφή της επίθεσης δεν βγήκε, γιατί επίσης ο Ματέο Γκαρσία περιορίστηκε σε μια ενέργεια στα 56 λεπτά συμμετοχής του. Προφανέστατα, ο Μάντζιος σημάδεψε στην ικανότητά της ομάδας του στο transition παιχνίδι, στην ταχύτητα των Σίλβα-Γκαρσία αλλά πήρε ένα ολοστρόγγυλο… κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Και πάμε στον Λευκορώσο ο οποίος από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου έχει δώσει ρεσιτάλ κακής διαιτησίας. Θα μπορούσε να είχε αποβάλλει (με δεύτερη κίτρινη) τον Μιχαηλίδη για χτύπημα στον Μπρούνο Γκάμα από πίσω σε μία φάση όπου δεν υπέδειξε φάουλ ή στο κράτημα του Μάνου στο δεύτερο μέρος. Θα μπορούσε να αποβάλει τον Μπρούνο Γκάμα για το πάτημα στον Αντρέ Βιεϊρίνια. Δεν έκανε τίποτε από τα δύο, επιλέγοντας την αριθμητική ισορροπία.

Δεν δικαιολογείται όμως το πέναλτι που έδωσε όπου ο Λούκας Σάσα διώχνει την μπάλα. Είδε πάτημα του Βραζιλιάνου στον Κρμέντσικ κι ενώ η μπάλα είχε φύγει εκτός γραμμών. Αυτή η απόφασή του άλλαξε το παιχνίδι καθώς ανέτρεψε τις ισορροπίες αναγκάζοντας τον Αρη να εγκαταλείψει τον αμυντικό προσανατολισμό του και να ανοίξει τις γραμμές του. Αυτό βοήθησε τον ΠΑΟΚ να βρει γκολ σε μία φάση όπου ο Μουργκ πήγε άτσαλα στα πόδια του Μπρούνο Γκάμα αλλά ο «λεπτολόγος» Λευκορώσος της φάσης του πέναλτι, έκρινε ότι αυτό το χτύπημα δεν επηρέασε τη φάση. Αυτές είναι οι δύο φάσεις που έκριναν ένα κάκιστο παιχνίδι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.