«Κάηκε» η Λιόν από τους πανηγυρισμούς

Metrosport Team16 Αυγούστου 2020

Δεν είναι μικρό το επίτευγμα της Λιόν που μετά τη Γιουβέντους πέταξε εκτός Champions League και τη Μάντσεστερ Σίτι. Γι' αυτό και οι φίλοι της γαλλικής ομάδας έκαναν τη νύχτα... μέρα στους δρόμους της πόλης.

Με το σφύριγμα της λήξης ξεχύθηκαν στους δρόμους της Λιόν πανηγυρίζοντας έξαλλα την πρόκριση στα ημιτελικά όπου τους περιμένει η Μπάγερν.


Το χθεσινό παιχνίδι προκάλεσε κάποια ξεχωριστά δεδομένα σε στατιστικό και ιστορικό επίπεδο.

*Ο Μουσά Ντεμπελέ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε δύο φορές απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League ερχόμενος από τον πάγκο και μόλις ο 3ος παίκτης της Λιόν που σκόραρε δύο φορές σε ματς της διοργάνωσης, μπαίνοντας ως αλλαγή. Οι δύο πρώτοι ήταν οι Φρεντ και Νιλμάρ.

*Μετά τον αποκλεισμό και της Σίτι, τα ημιτελικά του Champions League θα γίνουν χωρίς την παρουσία αγγλικής και ισπανικής ομάδας για πρώτη φορά από την περίοδο 1995-96. Οι ημιτελικοί λοιπόν είναι υπόθεση δύο χωρών, της Γαλλίας (Παρί, Λιόν) και Γερμανίας (Λειψία, Μπάγερν). Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2012-13 στην οποία μόνο δύο χώρες θα εκπροσωπηθούν στην 4άδα της διοργάνωσης.

*Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μέτρησε επτά προκρίσεις στα ημιτελικά με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν αλλά μετράει πια τρεις αποτυχίες με τη Σίτι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.