Και βέβαια, έχει στόχους ο ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης14 Φεβρουαρίου 2021

Η παταγώδης εφετινή αποτυχία στο Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη (δεν είναι επιτυχία η πορεία του μέχρι το κατώφλι του Champions League) δεν τού στερεί στόχους. Και δεν είναι στόχος μόνον το Κύπελλο (δίχως η επιτυχία σε αυτόν να είναι… συγχωροχάρτι) για τον ΠΑΟΚ. Είναι κυρίως, η θεμελίωση νέας κι ικανής για τίτλους ομάδας.

Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε– όσο κι εάν ανατρέξαμε στον «σκληρό δίσκο» μας δεν βρήκαμε – τέτοια περιθώρια θεμελίωσης. Τούτο δε, καθώς συνήθως η θεμελίωση δεν εξελισσόταν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Αποτελεί κορυφαία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ η εφετινή χρονιά. Εάν κι εφ’ όσον χαθεί… Θα αποτελέσει πισωγύρισμα. Θα χαθεί εάν κι εφ’ όσον δε θεμελιωθεί η προσδοκώμενη ικανή για τίτλους ομάδα του.

Θα πείτε: Και με ποια υλικά θα γίνει η θεμελίωση; Δεν θα έχετε απόλυτα άδικο. Το υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν προσφέρεται για την ολοκλήρωση μίας ιδανικής θεμελίωσης. Έτσι είναι. Δεν λείπουν βέβαια, τα πάντα. Να μην υπερβάλλουμε. Το υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ διαθέτει υλικά. Κυρίως μάλιστα, προσφέρει τη νέα γενιά του. Αυτά τα παιδιά από την Κ19 έφθασαν επιτέλους – κάλλιο αργά παρά ποτέ – στον προορισμό τους. Την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτόν τον προορισμό επενδύθηκαν ένα βουνό λεφτά. Γι’ αυτόν πάσχισαν, να τα εξελίξουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο Κώστας Ιωσηφίδης επί παραδείγματι…

Αρκούν όμως, αυτά τα υλικά; Φυσικά, δεν αρκούν. Χρειάζονται ενισχύσεις. Για να πέσουν τα πρώτα μπετά! Ρευστά κατ’ αρχήν, όπως είναι τώρα η κατάσταση. Και στερεά μετά για να οικοδομηθεί η νέα ικανή για τίτλους ομάδα. Αυτός είναι και πρέπει – κατά πως επιμένουμε εμείς – σοβαρός στόχος του ΠΑΟΚ.

Δεν ξεκίνησε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με αυτόν τον στόχο. Είμαστε σαφείς. Η παταγώδης αποτυχία στο Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη κατέστησε αυτήν τη θεμελίωση ως στόχο του ΠΑΟΚ. Είναι συνάμα και δρόμος… Διέξοδο από το αδιέξοδο. Στο αδιέξοδο οδηγήθηκε από τα κατά συρροή λάθη όλων, μα όλων ανεξαιρέτως αρχής γενομένης από την άτακτο φυγή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Συνεχίστηκαν επί Αμπέλ Φερέιρα. Για να φθάσουν τον ΠΑΟΚ αυτά τα κατά συρροή λάθη όλων, μα όλων ανεξαιρέτως εδώ όπου βρίσκεται σήμερα.

Και σήμερα δεν έχει άλλον δρόμο… Δεν έχει άλλον στόχο… Έχει μοναδικό διέξοδο ο ΠΑΟΚ τη θεμελίωση μίας νέας ικανής για τίτλους ομάδας.

Θεωρούμε δε, πως οι αποφάσεις για μεταγραφές – αυτής της χειμερινής περιόδου - από αυτόν τον στόχο διαμορφώθηκαν. Θεωρούμε. Δεν τις κρίνουμε κιόλας. Θέλουν τον χρόνο τους. Δεν γνωρίζουμε από ποιους στόχους διαμορφώθηκαν οι μεταγραφές της θερινής περιόδου. Και μάλλον, δε θα μάθουμε ποτέ αλλά… Κρίνοντας τις συγκεκριμένες μεταγραφές επί του παρόντος μετά από αρκετό χρόνο … Οι περισσότερες απόλυτα άστοχες ήταν!

Υλικά διαθέτει το υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ. Δεν φθάνουν. Αυτός είναι σαφές. Ήρθαν κι ενισχύσεις. Φθάνουν; Δεν είναι ακόμη σαφές. Ο χρόνος θα δείξει. Κι αυτές φυσικά, να φθάσουν- λέμε τώρα - χρειάζεται ορθή λειτουργία του ΠΑΟΚ με ορθή διαδικασία για τη θεμελίωση νέας κι ικανής για τίτλους ομάδας του.

Η διαδικασία κι η λειτουργία είναι πλέον, ευθύνη της τεχνικής του ηγεσίας και μόνον αυτής. Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει αυτήν την ιστορική ευθύνη. Έχει και την απόλυτη στήριξη των πάντων στον ΠΑΟΚ για να ανταποκριθεί σε αυτήν. Η ευθύνη του απέναντι στους πάντες (και στον εαυτόν του βεβαίως

βεβαίως …) είναι βαριά. Κι έχει πλάτες, να τη σηκώσει! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν…

Το Κύπελλο είναι σήμερα μέγιστος στόχος. Δίχως να είναι… συγχωροχάρτι. Η θεμελίωση όμως, είναι μέγιστος στόχος και για σήμερα και για αύριο. Κι η ζωή του ΠΑΟΚ – βλέπετε - δεν τελειώνει εφέτος! Γι’ αυτό σας λέμε: Και βέβαια, έχει … Όχι στόχο αλλά στόχους ο ΠΑΟΚ!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.