Και τώρα Ιβάν κυνήγησέ τους μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι

Δημήτρης Μπούζας12 Ιουλίου 2020

Φίλε αναγνώστη ασφαλώς έχεις καταλάβει πλέον, αν βέβαια δεν το είχες καταλάβει ως τώρα (πράγμα απίθανο μετά τα όσα έχεις βιώσει), τι συμβαίνει στην έρημη πατρίδα μας. Η απόφαση του ανωτάτου αθλητικού δικαστηρίου (CAS) της Ευρώπης, σου δίνει την ευκαιρία για μια ακόμη φορά και με τον πλέον εμφατικό τρόπο να επιβεβαιώσεις ποιοι και με ποιο τρόπο «διαφεντεύουν» επί δεκαετίες το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) ασκώντας μια «εξουσία» που ισοπεδώνει κάθε έννοια ισονομίας και δικαίου. 

Είναι ένα κύκλωμα στο οποίο συμμετέχουν θεσμικοί εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων και κατηγοριών – δικαστικοί, πολιτικοί και αθλητικοί – σε πρώτη φάση και αντίστοιχοι του αθλητικού μας υποκόσμου (διευθυντές εγκληματικών συμμοριών που στήνουν παιχνίδια, που λιντσάρουν διαιτητές, που διαπομπεύουν, απειλούν κι επικηρύσσουν δημοσιογράφους). 

Στην Ελλαδίτσα μας λοιπόν όλοι αυτοί κινούνται ελεύθερα και ποτέ δεν πληρώνουν για ότι παράνομο (ακόμη και κακουργηματικό) διαπράττουν. Δίκαιο για αυτούς, ο νόμος ο δικός τους. Πανομοιότυπη περίπτωση με αυτή των Κολομβιανών καρτέλ. Το συγκεκριμένο λοιπόν κύκλωμα έστησε και σκηνοθέτησε (στην κυριολεξία) μια κατηγορία με το τίποτα και από το πουθενά, προκειμένου να διασφαλίσει τον φετινό τίτλο στην ομάδα που έχει επί χρόνια στο τσεπάκι της όλα τα πρωταθλήματα, με το γνωστό σε όλους μας σύστημα. Με τη βοήθεια συμβούλων διαταραγμένης ψυχολογίας (ανάμεσα τους και η περιβόητη Σουζάνα που κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκαλυφθεί το όνομα της ή... το όνομα του) επινόησε μια πολυιδιοκτησία την οποία στήριξε σε φαιδρότητες και γελοιότητες. 

Πολύ εύκολα όμως μπήκαν τα θεμέλια από μια επιτροπή την οποία έστησε ο αποδεδειγμένα ανεύθυνος και μυστηριώδης Υφυπουργός αθλητισμού. Ο οποίος έμπασε από τα παράθυρα συγγενείς και φίλους που τελικά πρωτοστάτησαν για να βγει ένα πόρισμα γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό. Στη συνέχεια όμως αυτή η γνωμοδότηση της αμαρτωλής επιτροπής, επικυρώθηκε και στους δύο βαθμούς της αθλητικής δικαιοσύνης με έναν εξωφρενικό και απίστευτο τρόπο. Οι τακτικοί δικαστές να μην εκδικάζουν ως όφειλαν επί της ουσίας την υπόθεση και σαν σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι να παραδίδουν τον ΠΑΟΚ στον δήμιο με ένα πόρισμα που ψηφίστηκε από συγγενείς και φίλους και κατηγορούμενους ακόμη και για χρηματισμό. 

Η αναταραχή που προκλήθηκε στον ΠΑΟΚ, διατάραξε τις ψυχολογικές ισορροπίες και σε συνδυασμό με εξόφθαλμα λάθη της τεχνικής ηγεσίας, συνέβαλαν στο να χαθεί εύκολα ο τίτλος. Οι συνωμότες εδώ και καιρό ήρεμοι έτριβαν και είχαν κάθε λόγο να το κάνουν τα χέρια τους. Έλα όμως που ο διάβολος έσπασε το πόδι του, όπως γράψαμε και χθες στο σχόλιο μας και όπως συνήθιζε να λέει ο «θείος» και ήρθε η ψυχρολουσία, το ξεγύμνωμα και τα ευρωπαϊκά πανξεφτίλια των συνωμοτών και σκευωρών. 

Η δράση του κυκλώματος απλώθηκε σαν τραχανάς από το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το CAS απλησίαστο, πολύ εύκολα και πολύ άνετα μας υποχρεώνει να προσέξουμε και ένα άλλο πράγμα. Ότι οι τίτλοι που πήρε ο ΠΑΟΚ ήταν γιατί στα κρίσιμα παιχνίδια που είχε στις διεκδικήσεις είχε ξένους διαιτητές και όχι Έλληνες (όπως ο Μανούχος που όρισε για το Φάληρο ο τρισάθλιος Τριτσώνης). Τι σημαίνει αυτό; Αλλιώς στην Ευρώπη, αλλιώς στο Ελλαδιστάν, με ελεγχόμενους τους πάντες και τα πάντα, από τους διαιτητές μέχρι τους τακτικούς δικαστές. 

Μετά τη χθεσινή απόφαση του CAS περιμένουμε να δούμε την αντίδραση του Αυγενάκη. Θα έχει το κουράγιο και το φιλότιμο να παραιτηθεί; Είμαστε σίγουροι, όχι. Το ίδιο και το πώς σκέφτονται να αντιδράσουν… οι αθλητικοί δικαστές για την θλιβερή αποκαθήλωση τους. Εκείνο όμως που περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον είναι να δούμε την αντίδραση του Ιβάν. Ο ηγέτης του ΠΑΟΚ έχει τώρα μπροστά του την πρόκληση κι ένα μεγάλο στοίχημα. Όχι της εκδίκησης, αλλά της ισοπέδωσης της συμμορίας που έστησε τον ΠΑΟΚ με τρόπο βρώμικο στα έξι μέτρα. Τα στοιχεία που διαθέτει για μέλη της περιβόητης αμαρτωλής επιτροπής (ακόμη και για χρηματισμούς) όπως επίσης και για τις περίεργες συμπτώσεις επιλεκτικών ορισμών τακτικών δικαστών στο συγκεκριμένο θέμα, είναι κάτι που θα πρέπει να τον απασχολήσει άμεσα. Μετά μάλιστα από την χθεσινή απόφαση σοκ για τη συμμορία.

ΥΓ1: Στο προχθεσινό μας σχόλιο η πρόβλεψη μας για θετικό αποτέλεσμα από το CAS ήρθε κι έδεσε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Μερικές φορές η δημοσιογραφική διαίσθηση αποδεικνύεται το ίδιο σημαντική με μια καρατσεκαρισμένη πληροφόρηση.

ΥΓ2: Πένθος στο αντιΠΑΟΚτσήδικο ραδιοφωνικό μπλοκ της πόλης. Μερικοί προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την επιτυχία του ΠΑΟΚ, αγωνιζόμενοι παράλληλα να συγκαλύψουν το περιβόητο ντελίβερι.

ΥΓ3: Έχασα έναν πολύ καλό φίλο. Ο θρύλος της ελληνικής πυγμαχίας Αντωνόπουλος έφυγε χθες πλήρης ημερών. Τα συλλυπητήρια μου σε σύζυγο, στα παιδιά του και ιδιαίτερα στον εγγονό του, που ονειρευόταν να τον διαδεχθεί πάνω στα ρινγκ.

ΥΓ4: Η κατάθεση Κούγια; Για γέλια και για κλάματα. Αναμασήματα και τσιμουδιά για την «ταμπακιέρα». Τι έλεγε δηλαδή και πώς χαρακτήριζε το σημερινό αφεντικό του, το οποίο υποστηρίζει τώρα με νύχια και με δόντια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.